Search Rejseliv.dk Søg
 

Tog i Bosnien


Det bosniske jernbanesystem er med udenlandsk hjælp ved at være genetableret efter borgerkrigen. Svenskerne har lagt materiel til strækningen Sarajevo-Ploce, og strækningen Sarajevo-Kroatien med retning mod Zagreb er istandsat med støtte fra Saudi-Arabien.

Fredag den 25. april 2003Bosnien-Hercegovina er i realiteten delt i to selvstændige enheder - republikken Srpska for den serbiske befolkningsdel, og føderationen Bosna i Hercegovina for kroater og bosniakker (muslimer). Jernbaneselskabet er det samme, men billetter, udstedt i Srpska, er med kyrilliske bogstaver, mens føderationens er skrevet med latinske bogstaver.

De bosniske statsbaner er endnu ikke med i det europæiske interrailsamarbejde. Billetter kan derfor ikke købes i Danmark, men kan uden problemer erhverves på stationer eller i togene. Prisen er den samme og udregnes pr. kilometer - jo længere rejse, desto lavere kilometerpris. De 373 km fra den kroatiske grænse til Sarajevo koster 39.50 KM, dvs. 150 kr.

www.geocities.com/CapeCanaveral/3976/fbih-tt.html ses køreplanen for de bosniske jernbaner, men pas på, den kan være forældet.

Turen Danmark-Sarajevo tager godt 30 timer, og en rundrejse Danmark-Sarajevo-Mostar-Split(Kroatien)-Danmark koster med en sovevognsplads hver vej under 4.000 kr. pr. person -afhængig af komfort og antallet af rejsende.

Der går ikke tog mellem Mostar og Split, men flere ekspresbusser forbinder dagligt de to byer.

Vi boede på følgende hoteller/pensioner:

Sarajevo: Pansion Cobanija, et meget venligt og skinnende rent familiehotel. Det ligger i et roligt kvarter kun nogle få hundrede meter fra centrum på flodens venstre side. Kun morgenmad. Pris for enkeltværelse: 300 kr.

www.internet.ba/pansion-cobanija

Mostar: Hotel Bristol. Centralt beliggende og efter bombardementerne nyrestaureret for vestlige midler. Rent og pænt, men ret konformt. Restaurant i stueetagen. Pris for enkeltværelse: 280 kr.

www.mostarski-sajam.com/2002/english/mostar-hoteli.html

Split: Prenociste Slavija. Et meget rustikt herberg, men ideelt beliggende lige i smørhullet - inde i Diokletians Palads og kun 100 m fra havnefronten. Ucharmerende, men rent. Kun morgenmad med verdens nok dårligste kaffe. Pris for enkeltværelse: 270 kr.

www.dalmacija.net/split/split_3.htm#hotels lrn

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark