Search Rejseliv.dk Søg
 

Te på russisk manér i Paris


Besøg Kusmis trendy tehus i latinerkvarteret. Her kan du både drikke og spise te på russisk manér

Af CHRISTINA C. PEDERSEN
Tirsdag den 13. maj 2008Foie gras, jazz og Moulin rouge. Paris er berømt for et utal af attraktioner og kulinariske oplevelser, og hvert år drager mere end 30 millioner turister til byen for at få en lille bid af alt det, den franske hovedstad har at byde på.

En af de nyere seværdigheder på listen over attraktioner er Kusmi salon de the & botique.

Et lille tehus med et stort udvalgt af den legendariske men også meget trendy te, som Teri Hatcher, Jennifer Lopez, franske Arielle Dombasle og en lang række andre verdensstjerner sværger til.

Sidste år fejrede Kusmi The 140 års jubilæum og i den anledning åbnede Kusmi salon de the & botique i St Germain i Paris. En dekorativ lille butik med en udsøgt frokostrestaurant på 1. sal.

Begge er absolut et besøg værd - om du er traditionel tedrikker eller ej.

Hus fyldt med dufte

Årsagen er først og fremmest duften, der møder dig, så snart du træder indenfor.

En blanding af alt fra vanilje, kanel, røget earl grey til chokolade, som kommer fra de store smukke tedåser klædt i alle regnbuens farver, der pryder hylderne i den lille butik.

Der er flere end 50 forskellige tevarianter at vælge imellem, og alle sælges i de legendariske farverige tindåser.

Teen er lavet på gamle russiske opskrifter. For som navnet antyder, er Kusmi ikke fransk men et ældre russisk temærke, der stammer fra zartidens St. Petersborg.

Her åbnede teeksperten Pavel Michailovitch Kousmichoff sin første tebutik i 1867. Han var fast leverandør til Zar-familien, og berømt for sine magiske tefingre og sin sans for at blande spændende tevariationer.

Under den russiske revolution i 1917 måtte han imidlertid flygte til Paris. Her blev Kousmichoffs te for alvor verdenskendt, da han åbnede et lille tehus i et baglokale på Avenue Niel.

I starten var det kun russiske immigranter, der ved hjælp af mund-til-øre-metoden kendte til stedet, men rygtet spredtes hurtigt, og teen blev efterhånden kendt i det meste af verden.

Stilrent udtryk

I dag er det hverken det traditionelle russiske eller den franske stil, der præger Kusmis nye tehus.

På trappen op til restauranten på 1. sal står en traditionel samovar, en gammel russiske tebeholder, men det er omtrent det eneste, der kendetegner Kusmis historie.

I stedet er både butikken og restauranten holdt i et meget stilrent og simpelt, nærmest japansk inspireret udtryk.

Menukortet er også inspireret af det japanske køkken med misosuppe og tang til flere af retterne, men også de mere moderne retter som lakseroulade og risotto med asparges er at finde på kortet.

Alt er lavet på te. Hvad enten det er dressingen til salaten, vandet til risottoen eller marinaden til kødet.

Og til maden serveres selvfølgelig te, hvor du frit kan vælge fra alle husets hylder.

Den gamle butik bevaret

Da der ikke er meget nostalgi over Kusmi salon de the & botique, har man valgt at beholde det oprindelige tehus på Avenue Niel.

Her hænger duften stærk af te i de småblomstrede vægge, ligesom de gamle maskiner står fremme som vidnesbyrd om Kousmichoffs eventyr.

Mange kunder vælger stadig at købe deres te her, mens andre kigger forbi for at opleve det velduftende temuseum. På hylderne står nogle af de første oprindelige dåser samt de vægte, der blev brugt i tidernes morgen.

Og hvis du er heldig, kan du møde en af de trofaste gamle kunder, der kan fortælle mere om, hvordan Kousmichoff kom til Paris og startede sit lille temekka. 

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark