Search Rejseliv.dk Søg
 

Tag på eventyr


Selv om det er fristende at drive dagene væk ved poolen, vil det være synd ikke at tage på eventyr på Cypern mindst et par dage.

Af Niels Ole Qvist
Onsdag den 27. juli 2005At Afrodite (gudinde for kærlighed og skønhed) valgte gå i land her kan ganske vist være svært at forstå, hvis man kun opholder sig i de store charter-siloer på øen, hvor det vælter med partyvilde britiske fulderikker og solskoldede tyske tyksakker.

I for eksempel Agia Napa er maden ofte elendig, larmen ulidelig og folk det meste af tiden disko-forrykte. Byen konkurerer angiveligt med Ibiza om at blive de unges fest-sted nummer 1 i Europa.

Men uden for hotel-komplekserne og det sædvanlige chartertingeltangel, er der meget at opleve på Middelhavets tredjestørste ø. For de mest motionsglade er der for eksempel fantastiske vandreture i Troodosbjergene, og det lune hav indbyder til alle former for vandsport - ikke mindst snorkling og dykning.

Man skal selvfølgelig se Afrodites Klippe, 25 km fra havnebyen Pafos, hvor gudinden ifølge sagnet gik i land for straks at kaste sig i armene på en stribe heftige elskere.

Oldtidens Pafos står i øvrigt på UNESCOs officielle liste over bevaringsværdige steder med kongegrave, smukke mosaikgulve og en guldgrube af fortidsminder.

I Pafos ligger også et af Middelhavsområdets mest eksklusive hoteller, Annabelle. Og så kan man i øvrigt snuse lidt til dansk historie i byen, da Erik Ejegod ligger begravet her. Han døde under et besøg i byen i 1103 (!)

De otte dage, B.T. besøgte Cypern, så vi kun skyggen af én sky. Ellers hamrede solen ned fra den blå, blå himmel. Øen praler selv med 300 solsikre dage om året.

no

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark