Search Rejseliv.dk Søg
 

SNOWBOARD - fedt, men farligt


Der er grund til at passe på, når sneen skal nydes. Ikke mindst med et snowboard under fødderne. Turen ned over pisten med et enkelt bræt under fødderne ender ofte i en brækket ryg eller i en hovedskade.

Af ANDERS-PETER LANDERT
Fredag den 7. februar 2003Det mener cheflæge Lars Toft fra SOS International:

»Vi fik i skisæsonen 2001/2002 anmeldt 838 skiskader, hvoraf mange var alvorlige personskader. Mens de fleste skader ved normalt skiløb er ledbåndsskader som for eksempel forvridninger eller arm- og benskader samt kropslæsioner, ser vi et langt alvorligere skadesmønster, når snowboard er involveret. Disse skader er typisk hovedskader og brud på rygsøjlen,« siger Lars Toft.

SOS International er en alarmcentral, der ejes af cirka 110 nordiske forsikringsselskaber.

Europæiske Rejseforsikring har sin egen alarmcentral, men også her viser tendensen, at det går værst ud over snowboard-folket:

»Snowboardere står på en anden måde på deres snowboard. For det første er de spændt bedre fast, og for det andet vender de på en anden måde, når de kører ned over løjperne. Det giver langt værre skader, når det går galt,« siger Jakob Bender, der er underdirektør i Europæiske Rejseforsikring. Han mener også, en del af forklaringen skal findes i de unge modige mennesker, der ofte kører lidt mere »frisk«.

Den holdning er cheflægen fra SOS International, Lars Toft, enig i:

»Snowboard bruges primært af de lidt yngre vovehalse. Kombinationen af ungdommeligt vovemod, ubetænksomhed og manglende evner på snowboardet kan få alvorlige konsekvenser. Hvis vi har ret i, at der er flere, der står på ski end på snowboard, så kommer der procentvis flere til skade med snowboard,« siger cheflægen.

Europæiske Rejseforsikring registrerede sidste sæson 3.865 skiskader. Det er en stigning på 29 procent i forhold til året før.

Sådan undgår du skader
Brug rygskjold, hjelm og håndledsforstærkende handsker.Få instruktion. Det bliver både sjovere og mere sikkert, hvis du ved, hvad du laver.Du skal ikke presse dig selv så meget, at du ikke har styr over, hvad du laver.Hold pauser i siden af pisten, hvor alle kan se dig. Pas på med at holde pauser bag bakker eller under hang.
Kilde: Dansk Skiforbund

1 kommentarer | 

Kommentarer


Skrevet af HenrikVillars, søn, 09/12/2012 - 14:19 - Indberet som upassende

Hvis man har et overrevet korsbånd, men har trænet intensivt i 4 måneder, er det så ok at tage på skiferie, og løbe alpint ?, Hvordan kan man træne optimalt ?, Er det bedre at gå over til snowboard ? , hvordan står man forsikringsmæssigt hvis der opstår en yderligere skade når man har et ødelagt korsbånd?, For 4 måneder siden var diagnosen overrevet korsbånd, i forbindelse med en fodboldkamp

.


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark