Search Rejseliv.dk Søg
 

Sådan holder danskerne jul sydpå


Læs her hvad mange af de 28.000 danskere, der i år holder jul sydpå, laver juleaften.

Af Jan Hedegaard
Mandag den 22. december 2008Star Tour har beregnet, at 28.000 danskere i år holder juleaften under mildere himmelstrøg.

Se også:
Billedserie: Jul i alverdens lande
Flere giver rejser til jul

De fleste befinder sig på De Kanariske Øer, i Thailand og i Egypten og selskabet har desuden bedt sit udstationerede personale fortælle, hvordan det foregår for de bortrejste danskere.

De Kanariske Øer
Juleaften samler de lokale spaniere familien og spiser en stor julemiddag og går til julemesse. Maden kan være stegt lam, kalkun og and - og specielt for Kanarieøerne - skaldyr.
Til dessert spiser man forskellige former for nougat, marcipan og tørrede frugter.Som i andre katolske lande venter de fleste spaniere med at give gaver til den 6. januar, der markerer dagen, hvor de tre vise mænd gav Jesusbarnet gaver.

Sådan fejrer turisterne jul: Mange turister fejrer også julen, når de er på De Kanariske Øer. Næsten alle hoteller har julefester med middage og generelt kan man se, at børnefamilierne søger julearrangementerne på hotellerne, mens flere par går på lokale restauranter og spiser en god middag lidt mere stille og roligt.

Egypten
De fleste egyptere er muslimer og fejrer ikke julen, men ca. seks pct. af befolkningen er kristne koptere, der også fejrer julen den 6. og 7. januar, hvor de vise mænd kom med gaver til Jesus. De få kristne egyptere samles også om god mad og går til højmesse.Der er ikke gris på gaflen men alligevel mange kødretter - kalkun eller kylling - og til dessert spiser man mange søde kager. Der er ingen tradition for at give julegaver i Egypten, men tendensen er, at det begynder at vinde indpas efter inspiration fra vestens traditioner.

Sådan fejrer turisterne jul: Egypten er et turistland, og derfor fejres julen for turisterne julen den 24. december. De fleste hoteller har gallamiddage, fester, musik og underholdning. Hverken maden eller underholdningen handler dog ret meget om jul i vores forstand. De fleste danske julegæster i Egypten deltager i et julearrangement.

Thailand
I Thailand er befolkningen buddhister og de fejrer ikke julen som højtid, men thaierne har samtidig et stort hjerte for pynt og glimmer, så især i byerne er der julepyntet.

Sådan fejrer tursiterne jul: De fleste danske julerejsende i Thailand fejrer julen med en middag på en god, lokal restaurant i tropisk hede. Det er stort set kun børnefamilierne der er at finde til hotellernes julearrangementer, hvor der festes, spises og underholdes.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark