Search Rejseliv.dk Søg
 

Romantisk jul i Rom


Træt af det vilde udtryk i øjnene på julestressede danskere? Så tjek lavpris- flyselskaberne og tag en smuttur til den italienske hovedstad, hvor du kan genfinde den ægte julestemning:

Af SUSANNE JOHANSSON
Tirsdag den 21. december 2004Man siger, at julen er hjerternes fest.

Men i den danske jul er der som regel ikke specielt meget plads til overs til netop hjertet.

Denne muskel kan dog få nyt liv i Rom, der er som skabt til en romantisk weekend. Også i julen, hvor middagen stadig kan indtages udendørs i stearinlysets skær.

I skjorteærmer.

Selvom romerne også er forfaldne til at pynte byen op til højtiden, længe før den indtræffer, er det med en diskret elegance, der blot understreger det pittoreske og tænder op i den indre romantiker.

I modsætning til herhjemme er det i Rom først jul den 25. december. Så selve juleaftensdag kan den stå på shopping helt frem til kl. 21 om aftenen.

Romersk julemiddag

Især er det værd at lægge vejen forbi piazza Navona, der vil være som en regulær cirkusplads med slikboder, tarotkort-læsere og forlystelser for børnene.

Her kan man også slå sig ned for at indtage en specielt komponeret romersk julemiddag.

På caffé Bernini har de sammensat to menuer. Den dyreste til 70 euro består - som traditionen foreskriver - kun af fiskeretter som sværdfisk og muslinger, mens menuen til 55 euro også byder på kød. I begge menuer er husets vin inkluderet.

Adskillige restauranter byder på julemenuer, mens andre kører deres sædvanlige spisekort.

Får man stukket sådan et i hånden og gerne vil føle sig som italiener denne særlige aften, skal man fra kortet vælge en antipasto misto di salumi, altså en forret bestående af koldt kød.

Første hovedret vil typisk være pastaen gnocchi, og nummer to en kødret. Enten stegt svin eller lam. Eller kalveskank. Og til dessert en julekage. Et sådant måltid vil ligge på omkring 40 euro. Plus drikkevarer.

Hvor tungt maden end måtte ligge i maven, ville man være lidt af et bæst, hvis måltidet ikke blev fulgt op af lidt åndelig føde.

Midnatsmesse

Hvad enten man er troende eller ej, er det en helt speciel oplevelse at overvære pavens midnatsmesse 24. december. Entreen er gratis, men det anbefales at reservere plads, hvilket oftest kan gøres gennem hotellets reception.

1. juledag vil man som turist i Rom have store dele af byen for sig selv. Denne dag er nemlig reserveret højtiden og familien i hjemmene. Men allerede 2. juledag vil romerne igen være synlige i gadebilledet og ikke mindst på restauranterne, der traditionen tro lægger lokaler til familiens julefrokost.

Byens museer og gallerier har lukket fra 24. til 27. december. Men der skulle være rigeligt at kigge på alligevel. Hånd i hånd i hjerternes tegn!

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark