Search Rejseliv.dk Søg
 

Romantisk jul for to i Malaga


Malagas gamle by har masser af sjæl og charme og er det perfekte sted, hvis du vil opleve, hvordan spanierne er på gaden for at fejre jul døgnet rundt - næsten. Selv julenat fester mange familier i gader og stræder efter midnatsgudstjenesten, for julenat skal man ikke sove bort, som et spansk ordsprog siger.

Af Monica C. Madsen
Fredag den 22. december 2006Julen fejrer spanierne i høj grad sammen med alle andre, og drømmer du og din elskede om at komme lidt på afstand af den mere stilfærdige danske jul, er Malagas romantiske gamle bydel et oplagt sted at opleve hvordan tusinder af lokale fejrer årets glædesfest på gader, pladser og barer. Når I det ikke i år, så husk det til næste jul.

Og den gode julemad og al julepynten behøver I ikke at undvære - tværtimod: Den spanske julemiddag er et kulinarisk højdepunkt, og Malagas bystyre har investeret millioner i at pynte byen med snehvide lystæpper med tusinder af elektriske pærer over hovedgaderne, gigantiske juletræer på byens største pladser, udendørs krybbespil, Nazareth-julemarked anno 0 og lyskæder i appelsintræerne i de små sidegader.

Der er flere daglige afgange fra Kastrup til Malaga her i julen: Er I hurtige, kan I allerede i aften spadsere ned af byens marmorhvide strøg Calle Marqués de Larios og opleve de traditionelle La Zambomba-optog, hvor børn og voksne i spanske folkedragter tager forskud på de næste dages fest ved at spille på rumlepotter, skralder og andre hjemmelavede instrumenter, mens de synger traditionelle julesange om Jesusbarnet.

Juleaftensdag er der en særlig stemning i de smalle gader, mens folk sidste øjebliks-shopper og ønsker hinanden »Felizidades«: Spadser ned af Marqués de Larios med luksusbutikkerne og oplev stemningen i første parket over lune Churros con Chocolat ved et af Café Centrals udendørs cafeborde på Plaza de la Constitución. Fortsæt til venstre i det gamle labyrintiske jødiske kvarter, eller til højre i de travle gader med alverdens specialbutikker, op til Nazarethmarkedet på Plaza de la Merced, hvor Picasso blev født.

Husk at købe ost, chorizo, lufttørret skinke, saltede mandler, fyldte oliven og turrón-nougat i de klassiske delikatesseforretninger i Calle San Augustin, som holder længe åbent. Den spanske pendant til Magasin, El Corte Inglés på Avenida de Andalucia vest for den gamle bykerne, har også en velassorteret delikatesseafdeling.

Først på aftenen tømmes gaderne for en kort stund. Bestil bord i god tid, hvis du vil spise ude. F.eks. på AC Málaga Palacios elegante restaurant på Calle Cortina del Muelle 1. Bed receptionisten på dit hotel om hjælp.

Du kan også købe delikatesser, cava og stearinlys til en champagnemenu hjemme på hotellet - efterfulgt af et julebad og en lur, før I drager til midnatsmesse i katedralen, og gaderne igen fyldes med liv: Man skal stå sent op, hvis man vil have det hele med. For julenat er en ganske særlig nat, man ikke skal spilde på at sove, så man fester til daggry, ifølge traditionen.

Af samme grund er 1. juledag en af de mest stille i Spanien. Vågner I tidligt, og skinner solen, er det oplagt at gå en smuk tur langs havet. Tag bybus 11 til fiskerlejet El Palo og gå tilbage mod byen langs den romantiske strandpromenade med den ene hyggelige lokale fiskerestaurant efter den anden, hvor I kan smage på alle julens fiskedelikatesser og opleve spansk familiejulefrokost på nærmeste hånd.

Vågner I sent, er vejen op til Alcazaba kort: Maurerborgen er et interessant bygningsværk fra 1100 med dobbelt ringmur som ekstra værn mod fjender. Fortsæt videre til Gibralfaro-borgen og slut af på hotel Parador Gibralfaros overdækkede terrasse med bjergtagende udsigt, kaffe og spansk cognac. Eller julefrokost, hvis I kan få plads i hotellets eftertragtede restaurant.

Hen mod aftenen er alle på benene igen, og festen fortsætter de næste par dage på de mange barer og spisesteder, der ligger så tæt, at Malaga er den by i Europa, som har flest barer pr. m2.

28. december - de uskyldige sjæles dag - fejres med aprilsnarløjer og den årlige festival for den lokale verdidales-musik, der minder om keltisk folkemusik og sigøjnermusik med masser af violiner og tamburiner. Bus 21 kører til Puerto de la Torre, hvor festivalen foregår.

Nytårsaften fester alle endnu en gang igennem til daggry - mindst. Tricket er at vente med at gå ombord i de våde varer til efter midnat. Husk at det bringer held at spise en drue for hvert klokkeslag, når det nye år ringes ind, og I lader cava-propperne springe.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark