Search Rejseliv.dk Søg
 

Her er østrigernes egen skifavorit

Foto: Judith Betak

Flere billeder


Skibyen i Steiermark har alt det, østrigerne forlanger, når de holder skiferie. Men man kan mere end det. Byen er vært for VM i alpint skiløb.


Rejseinfo

Transport: Schladming ligger en times kørsel fra Salzburg, hvor der er lufthavn. Der er direkte togforbindelse til byen.

Ophold: Her er masser af pensioner, hoteller og ferieboliger. Book evt. via byens hjemmeside. Højmark Rejser har pakkerejser bl.a. til eget hotel i byen.

Skiområdet: 22 lifter og 124 km skiløb på 32 præparerede pister. 

Info: schladming-dachstein.at, hojmark.dk, 4berge.at samt schladming2013.at


Af Judith Betak
Lørdag den 9. februar 2013« Forrige | 1 | Side 2

5 oplevelser uden ski i Østrig

Få varmen

Wollwelt er verdensberømt i Østrig. Bløde, bløde kvalitetsuldtæpper i alverdens farver kan købes i byens forretninger, også klassisk østrigsk tøj i uld, jakker mm. Eller besøg selve Wollwelt, som ligger i Mandling lidt fra Schladming. 

Info: wollwelt.at

På udflugt

Kanetur ind i Untertal eller Obertal er afslappende nostalgi. Det er flere gårde, der tilbyder kanefart. Reiterhof, der ejes af familien Royer, er en af dem. 

Info: reiterhof-royer.at

Historien

Museum Schladming har adresse i det gamle »broderhus« fra 1661. Det var minearbejdernes hus, som fungerede som hospital, alderdomshjem og hjem for enker og forældreløse børn. Nu kan man se udstillinger om byen og om fortiden som mineby. 

Info: gemeinde.schladming.at

Shopping

Kürbiskernöl eller Kürbis Kernöl, græskarkerneolie – grøn, mild og velsmagende – er en lokal steiermark-specialitet. Køb den med hjem. Både supermarkeder og delikatesse-forretninger har den. 

Info: steirerkraft.com

Smag lokalt

Østrig og Obstler-snaps hører sammen, og hver by sine specialiteter. I forretningen Fritz Warter Schnapslöchl kan man få forretningens egen »Warter’s Kletzencoctail« inspireret af traditionelle Kletzen-julebrød - en æggelikør efter egen blanding af mælk, æg, æblesnaps og obstler. 

« Forrige | 1 | Side 2

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark