Search Rejseliv.dk Søg
 

Guide: Vinterferie med masser af børneoplevelser

Hver formiddag kan man høre om isbjørnene og det nye anlæg Den Arktiske Ring og se bjørnene blive trænet og fodret. Foto: Jens Nørgaard Larsen


Uanset hvor i Danmark, man holder vinterferie, er der ikke langt til sjove oplevelser og aktiviteter. Her er 25 af de mange tilbud rundt om i landet.

Af Judith Betak
Onsdag den 6. februar 2013« Forrige | 1 | 2 | 3 | Side 4

Gør som Warhol

Hvad: Louisiana
Hvor: Gammel Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: tirsdag-søndag kl. 11-17 (uge 7)
Info: louisiana.dk

Der er udstilling med Andy Warhols tidligere arbejder på museet, og i Børnehuset kan man lave sin egen Warhol Badge, eller som Warhol bearbejde fotografier, modemagasiner og aviser. I malerværkstedet kan man prøve forskellige kunstneres teknikker, ligesom lerværkstedet og collageværstedet er åbne.


Arktis i København

Hvad: ZOO
Hvor: Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: dagligt kl. 10-16 (uge 7 og 8)
Info: denarktiskering.dk

Den Arktiske Ring hedder Københavns Zoos store, nye område. Her har isbjørnene fået næsten et hav at svømme i, og man kan følge deres svømmetur fra tunnelen under vandet. Et fuglefjeld er også bygget. Hver formiddag kan man høre om isbjørnene og det nye anlæg og se bjørnene blive trænet og fodret.


Lav selv glas-kunst

Hvad: Lillis Glasdesign
Hvor: Søndre Landevej 21, Nylars
Hvornår: mandag-fredag kl. 12-17 (uge 7)
Info: lillis.dk

Bornholm er kendt for sine mange kunsthåndværkere. I vinterferien kan man selv prøve kræfter med glaskunst og lave sit eget glas-ophæng. Her kan hele familien være med. Men man skal være 12 år for at være med i workshoppen om perleproduktion, og her er det en god idé at tilmelde sig i forvejen.


Vandeventyr på svensk

Hvad: Aq-va-kul
Hvor: Regementsgatan 24, Malmø
Hvornår: dagligt kl. 9-18 (uge 7 og 8)
Info: aqvakul.se

I eventyrbadet kan hele familien have det »kul«, som sjovt hedder på svensk. Vandet er altid 28 grader, og her er vandrutsjebaner, grotter og boblebade. Vil man motionere, er der også et bassin med baner, og vil man slappe af, er der tyrkisk bad.


Kun med nordiske dyr

Hvad: Skånes Dyrepark
Hvor: Jularp 150, Höör
Hvornår: dagligt kl. 10-15 (uge 7 og 8)
Info: skanesdjurpark.se

Det er Nordens største dyrepark med nordiske dyr. Der er både vilde dyr, som los og bjørn, som er i hi her om vinteren, og tamme dyr og gamle racer af svin, får og geder. I uge 8, hvor de svenske skoler har vinterferie, er der planlagt specielle aktiviteter. Se nærmere på hjemmesiden.


Skiferie på en dag

Hvad: Vallåsen 
Hvor: Yllevad 154, Våxtorp
Hvornår: dagligt kl. 9/9.30-18/21 (uge 7 og 8)
Info: vallasen.se

Tjek snemængderne, vejrudsigten og åbningstiden, som varierer ugen igennem, og tag derefter på skiferie med træklifter og stolelift, snekanoner og både grønne, blå og røde nedfarter. Her er lidt over fem km pister og 145 meter som højeste faldhøjde. De nærmeste alper ligger 110 km fra København og 68 km fra Helsingborg.


Østersøen i akvarium

Hvad: Ozeaneum Stralsund
Hvor: Katharinenberg 14, Stralsund
Hvornår: dagligt kl. 9.30- 19 (uge 7 og 8)
Info: ozeaneum.de

Kombinér en indkøbstur til Tyskland med et besøg i det store akvarium, det største i Nordeuropa, og det maritime museum, der ligger 65 km fra færgelejet i Rostock. 39 store akvarier fortæller om livet i Østersøen, og udstillingen »Meer für Kinder« i eksperimentarium-stil fortæller også om livet under havet.

Læs også: 15 ting du skal rejse efter i februar

« Forrige | 1 | 2 | 3 | Side 4

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark