Search Rejseliv.dk Søg
 

Guide: Vinterferie med masser af børneoplevelser

Hver formiddag kan man høre om isbjørnene og det nye anlæg Den Arktiske Ring og se bjørnene blive trænet og fodret. Foto: Jens Nørgaard Larsen


Uanset hvor i Danmark, man holder vinterferie, er der ikke langt til sjove oplevelser og aktiviteter. Her er 25 af de mange tilbud rundt om i landet.

Af Judith Betak
Onsdag den 6. februar 2013« Forrige | 1 | 2 | Side 3 | 4 | Næste »

Vær selv arkæolog

Hvad: Vikingemuseet Ladby
Hvor: Vikingevej 123, Kerteminde
Hvornår: mandag-fredag kl. 12-15 (uge 7)
Info: www.vikingemuseetladby.dk

De er næsten detektiver, arkæologerne. De graver ud, de måler ind, og de registrerer ting. Og ud fra de mange forskellige spor kan de stykke historien sammen om, hvordan livet var i vikingetiden. Se hvordan en konservator arbejder og hjælper arkæologerne med at redde de ting, de finder, og prøv selv at rense arkæologiske fund.


Tag til togland

Hvad: Danmarks Jernbanemuseum
Hvor: Dannebrosgade 24, Odense
Hvornår: dagligt kl. 10-16 (uge 7 og 8)
Info: jernbanemuseet.dk

Der er toglegetøj i lange baner. 500 kvadratmeter togland med modeltog, store og små, computere og spillekonsoller med togspil, og tog, man selv kan køre på. For de større børn er der gysertur med S-toget, hvor man ikke ved, hvad de uhyggelige passagerer kan finde på.

 

Summende insektshow

Hvad: Naturama
Hvor: Dronningemaen 30, Svendborg
Hvornår: dagligt kl. 10-17 (uge 7 og 8)
Info: naturama.dk

Der er kommet nye beboere i den lille sal. Hver formiddag kan man høre om de vandrende pinde, fårekyllinger, hvæsekakerlakker, græshopper, kæmpetusindbenet og den røde fugleedderkop. Man kan også være med til at flække en blåmusling og finde ud af, om den virkelig har skæg. Der er desuden specielle arrangementer under ferien, for eksempel foredrag med Henrik Knudsen og Sebastian Klein.


Mysteriet i Lindegården

Hvad: Kalundborg Museum
Hvor: Adelsgade 23, Kalundborg
Hvornår: mandag-fredag kl. 11-15 (uge 7)
Info: kalmus.dk

Et skrig, et svævende lys og en stor rød plet er, hvad museets kustode oplevede. Ingen ved, hvad der er sket. Vær selv detektiv og gå på en spændende og også lidt uhyggelig jagt gennem museets udstilling efter gådens løsning. Museets børnerum er også klar med aktiviteter.

 

Kom og bliv syselsat

Hvad: Andelslandsbyen Nyvang
Hvor: Oldvejen 25, Holbæk
Hvornår: tirsdag-søndag kl. 10-16 (uge 7)
Info: andelslandsbyen.dk

Vintertid er sysletid. At sysle kommer fra gamle dage og betyder, at man sad i den stille vintertid med håndarbejde, småreparationer, læder og træarbejder. Ikke kun de voksne, men også børnene var sysselsat fra tidlig alder. Prøv selv at lave sløjd og håndarbejde, se smeden arbejde, klap dyrene i husmandsstedet og få en god historie ved kakkelovnen.


Med Pjerrot i cirkus

Hvad: Cirkusland
Hvor: Årslevvej 6, Slagelse
Hvornår: dagligt kl. 10-16 (uge 7 og 8)
Info: www.arena.dk

Det er cirkus med søløver i bassinet og elefanter i manegen. Man kan selv prøve at ride pony. I det store legeland, hvor også Pjerrot kommer på besøg, er der masser af forlystelser, man kan kaste sig ud i, eller man kan kikke på modeljernbane, veteranbiler og cirkusvogne med cirkusklenodier.

Næste side: Sjælland, Sverige og Norge

« Forrige | 1 | 2 | Side 3 | 4 | Næste »

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark