Search Rejseliv.dk Søg
 

Guide: Vinterferie med masser af børneoplevelser

Hver formiddag kan man høre om isbjørnene og det nye anlæg Den Arktiske Ring og se bjørnene blive trænet og fodret. Foto: Jens Nørgaard Larsen


Uanset hvor i Danmark, man holder vinterferie, er der ikke langt til sjove oplevelser og aktiviteter. Her er 25 af de mange tilbud rundt om i landet.

Af Judith Betak
Onsdag den 6. februar 2013« Forrige | 1 | Side 2 | 3 | 4 | Næste »

Kunst med børneøjne

Hvad: Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Hvor: Birk Centerpark 1, Herning
Hvornår: tirsdag-søndag kl. 10-16 (uge 7)
Info: chpeamuseum.herning.dk

Hundrede tanker om kunst og en anderledes kunstoplevelse, lover museet, som i anledning af købstadsjubilæet (Herning fejrer 100 års jubilæum som købstad 3. april) har bedt børn fra byen om at iscenesætte udvalgte værker fra museets samling. Børnenes bud på en anderledes kunstoplevelse kan opleves i vinterferien, hvor der er gratis adgang for alle børnefamilier.


Lys på mange måder

Hvad: Den Gamle By
Hvor: Viborgvej 2, Aarhus
Hvornår: dagligt kl. 10-16   (uge 7)
Info: dengamleby.dk

Kom og bliv klogere på lysets udvikling fra tælleprås til el-pære, inviterer museet. I renæssancegården er der børneaktiviteter, hvor man kan støbe sit eget lys. I hjemmet i Havbogade i 1927 er husmoderen glad for at have fået elektrisk lys og inviterer på vafler og kakao lavet på brændekomfuret i køkkenet. Desuden er der skattejagt efter lys og lygter rundt i hele museet.


Tag på rumrejse

Hvad: Stenomuseet
Hvor: Universitetsparken, C.F. Møllers Allé 2, Aarhus
Hvornår: dagligt kl. 10-16 (uge 7)
Info: www.stenomuseet.dk

Prøv en rumdragt. Se et rigtig astrofysik-show. Lær om Mars i Planetariet, hvor det også er muligt at eksperimentere. Ja, tag på en rumrejse til Mars, opfordrer museet.   


Kongejagt på slottet

Hvad: Museet i Koldinghus
Hvor: Markdanersgade 11, Kolding
Hvornår: dagligt kl. 10-17 (uge 7 og 8)
Info: www.koldinghus.dk

Jagten går gennem slottets sale, og dyrene, de udstoppede, har gemt sig de særeste steder. Både de små og de store som den russiske bjørn og den store løve. I udklædningsværkstedet kan man prøve renæssancedragter og træde ind i et maleri, og man kan følge konservatorens arbejde med at bevare en gotisk alterfrise udskåret i træ.


Romerne er flyttet ind

Hvad: Esbjerg Museum
Hvor: Torvegade 45, Esbjerg
Hvornår: dagligt kl. 10-16 (uge 7)
Info: esbjergmuseum.dk

Udstillingen har været der siden efteråret, med romersk militærudstyr, telte og våben fra dengang, hæren var allermest romersk. Jernalderfolket i Esbjerg kendte Romerriget, det viser fund af gaver fundet i de velhavende folks grave. I ferien kan man male et romersk skjold og vise, hvem man er: gladiator eller legionær og måske vinde en præmie.


Dinosaurerne fortæller

Hvad: Naturhistorie og Palæontologi
Hvor: Lergravsvej 2, Gram
Hvornår: dagligt kl. 13–16 (uge 7 og 8)
Info: www.museum-sonderjylland.dk

Hvad ville de sige, hvis de kunne tale? Det giver museet et svar på i udstillingen »Dinosaurer – en svunden tid?« Kranier af dinosaurer, havreptiler og fugleøgler »vil fortælle« om deres tid, deres liv og de dyr, de lever sammen med. På udstillingen er også danske dinosaurfund, tænder fra rovdinosaur og en forstenet dinosaurlort, fundet sidste år på Bornholm, en såkaldt »danebæ«.

Næste side: Fyn og Sjælland

« Forrige | 1 | Side 2 | 3 | 4 | Næste »

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark