Search Rejseliv.dk Søg
 

Sådan slipper du af med din flyskræk


Det har aldrig været så sikkert at flyve, som det er nu. Alligevel lider mange danskere af flyskræk. Rejseliv guider med apps, kurser og gode råd.

Af Mikkel Mayner Lind
Mandag den 17. december 2012« Forrige | 1 | 2 | 3 | Side 4

Fem apps mod flyskræk


Flying Without Fear

Pris: 30 kr.
Platform: iOS
Udover en dårligt klippet videohilsen med Richard Branson, Virgin Atlantics præsident, er flyselskabets app ret gennemført, bl.a. har den en lang video, hvor en pilot forklarer dig gennem alle flyveturens stadier.  Derudover har den 20 lydbidder med de oftest stillede spørgsmål og en række vejrtrækningsøvelser med fuglefløjt, rindende vand og en rolig dyb stemme, der guider dig gennem nervøsiteten. App’en er på engelsk.

Overkom din flyskræk
Pris: 179 kr. for download, 259 kr. for CD
Platform: Computer, telefon eller CD-afspiller
Her er ikke tale om en app, men en lydbog som enten kan købes som download eller CD. Lydbogen er på dansk, skrevet af Malte Lange, som er uddannet NLP-træner, professionel coach og ingeniør.  NLP står for neurolingvistisk programmering og fungerer ved at påvirke din måde at tænke på. I løbet af 30 minutter gennemgår lydbogen en række teknikker, der skulle kunne kurere flyskræk.

Turbcast
Pris: 13 kr.
Platform: iOS
Turbulens under en flyrejse kan skræmme selv den mest hårdkogte flypassager. Turbcast er en app, der både forklarer vejrfænomenet og guider med forskellige teknikker til arbejde med frygten for turbulens. Derudover kan app’en beregne, hvad risikoen for turbulens er på din flyrute ved start, i luften og ved landing. Du indtaster bare afgangs- og ankomstlufthavn og flytider, og beregner app’en en prognose.

Flying with Claustrophobia
Pris:
19 kr.
Platform: iOS
Frygt for at styrte. Frygt for at indånde luften i flykabinen. Frygt for at være spærret inde kabinen uden flyveturen. Flyskræk kan være mange forskellige ting. Går din frygt primært på det sidste, altså at du får en klaustrofobisk følelse, når du træder ind i flyet, findes der en app, som kan hjælpe. Flying with Claustrophobia er nemlig specielt designet til folk med den slags flyskræk, og den guider dig gennem din angst både før og under flyvningen.

Flight App VALK
Pris: 25 kr. til iOS. 22,24 kr. til Android
Platform: iOS og Android
Viden om fly, fakta og statistikker, teknikker til at slappe af og ikke mindst »The Panic Button«, som du kan trykke på, hvis du får et panikanfald under flyveturen. Når knappen aktiveres, kan du lytte til en terapeut, der hjælper dig til at slappe af igen. Bag app’en står The Valk Foundation, som bl.a. Air France KLM, Schiphol-lufthavnen i Amsterdam og det hollandske Leiden University.

Læs også: 10 film du ikke skal se, når du flyver

« Forrige | 1 | 2 | 3 | Side 4

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark