Search Rejseliv.dk Søg
 

På kendis-jagt i Beverly Hills

Larry Kings hus. Foto: Jacob Wendt Jensen

Flere billeder


Slip din indre paparazzi løs og tag med på filmstjernejagt i Hollywood og Beverly Hills. Og selv om du ikke skulle løbe ind i Julia Roberts, er bare det at se berømthedernes huse turen værd.


Rejseinfo

Transport: American Airlines flyver fra København til Los Angeles via London for ca. 5.000 kr.

Find alternativer på rejseliv.dk/find/fly

Ophold: Hvis du vil køre temaet helt igennem, skal du naturligvis bo på Regent Beverly Wilshire Hotel, hvor en stor del af chick-flick-klassikeren »Pretty Woman« med Julia Roberts og Richard Gere foregår. Frem til januar 2013 er facaden ved at blive renoveret, så priserne er sat ned pga. håndværkerlarm. Således koster et dobbetværelse kun 2.670 kr. pr. overnatning. Silikone-ørepropper kan fås i Matas for 24,95 kr.

fourseasons.com/beverlywilshire, matas.dk, discoverlosangeles.com, visitwesthollywood.com


Af Jacob Wendt Jensen
Tirsdag den 20. november 2012« Forrige | 1 | Side 2

Andre, der er lidt mere hotte, bor i større hytter. Talkshowværten Jimmy Kimmel kendt fra ABC’s »Jimmy Kimmel Live!« er på vej op, kan man se på størrelsen af hans hus, og Julia Roberts er et sted højst oppe på rangstigen, da hendes hus ligger for enden af en vendeplads, og hun har en flot glasvoliere på sit hus.

Den engelske action-stjerne Jason Statham fra »Transporter«-serien og Guy Ritchies »Rub og stub og to rygende geværer« og »Snatch«  er større i Hollywood, end man skulle tro. Eller også har hans venskab med Sylvester Stallone og medvirken i de to actionfilm om »The Expendables« kastet flere penge af sig end ventet. Han er ved at bygge et helt nyt hus på toppen af en bakke, hvor han kan være sikker på en god udsigt og mere end en smule ro.
Man skulle ellers ikke tro, at han behøvede den slags, for der er jo næsten ingen replikker i hans film, og han spiller altid den samme rolle som bisterkæk actionbøf.
CNNs Larry King bor noget mere almindeligt, men han har jo også kun interviewet de kendte og er derfor højst en semistjerne.

Turen rundt med Starline Tours indeholder også et stop på Rodeo Drive, hvor de rige handler Gucci-tasker og juveler, og hvor verdens vildeste biler holder parkeret. Her er det ikke et særsyn at se en Porsche eller en Ferrari.
Man kan gøre lynvisit i lobbyen på hotellet fra »Pretty Woman«, ligesom vi kører forbi Whiskey a Go Go, hvor The Doors spillede som helt unge, Johnny Depps The Viper Room, hvor River Phoenix kollapsede på fortovet for derefter at dø fra os, og den berømte stand-up-klub The Laugh Factory. Robin Williams er blot en blandt mange andre, der har optrådt der.

Køreturen har en værdi i sig selv, udover det man ser, fordi attraktionerne ligger så spredt i Hollywood – man skal næsten have sin egen bil, hvis ikke mere end halvdelen af ferien skal tilbringes med at gå. Og stjerneturen giver et godt indtryk af, hvor de moderat rige, de mellemrige og de meget rige bor i forhold til hinanden.
Hugh Hefners Playboy Mansion med 55 værelser er et af de store steder, men den afdøde producent Aaron Spellings (bl.a. »Beverly Hills 90210« og »Melrose Place«) gamle hus slår formentlig rekorden til en værdi af omkring 100 mio. dollar. Her er  123 rum og blandt andet egen basketball-bane, skøjtebane og bowlingbane. Det var det hus, som Tori Spelling flyttede fra, fordi hun savnede lidt mere »plads omkring sig«.

 

Stjernekiggeri

Hvor går bussen fra?
Man kommer på turen med »Starline Tours« ved Graumanns Chinese Theatre. Stedet på Hollywood Boulevard, hvor mange af Hollywoods filmpremierer stadig finder sted, selv om biografen åbnede helt tilbage i 1927. Ture i Hollywood og omegn er der mange udgaver af, men vi tog standard-turen på to timer til 265 kr. (205 kr. for børn). Du kan spare 30 kr. pr. billet ved at købe på nettet.
StarlineTours.com

Tag turen i egen bil
Ved siden af de automater hvor man køber aviser i Hollywood, står der ofte en stander med »Star Maps«. Det er et kort, du kan købe for fem dollars (30 kr.), hvor så mange som muligt af stjernernes adresser er samlet på. Kortet revideres hver tredje måned, og det indeholder et massivt udbud af adresser på både nulevende og afdøde stjerner. Med det i hånden kan man selv køre rundt i Hollywood og se stjernernes hjem, men anekdoter og historier får man ikke mange af på den måde; med mindre man da satser vildt og selv banker på stjernernes.
moviestarsmap.net

Andre ture til stjernerne
Det nyeste i Hollywood er den såkaldte »TMZ«-Tour, der markedsføres som turen, hvor man ser »De hemmelige steder i Hollywood, Beverly Hills og The Sunset Strip, hvor de kendte leger«, »Tourism with a twist« og »Med mere kant«. Sådan er turene beskrevet i amerikanske medier, og på hjemmesiden er der en del vidoklip, hvor turbusserne møder de kendte. For nogle år siden kunne man også i Hollywood tage på en makaber tur med Grave Line Tours, hvor man fik udpeget en stribe steder i Hollywood, hvor kendte døde. Vel at mærke kørende i en ligvogn fra 1970’erne. Men efter at nyhedens interesse lagde sig, er initiativet forsvundet.
tmz.com/tour

Læs også: Her spiser du med stjernerne

« Forrige | 1 | Side 2

1 kommentarer | 

Kommentarer


Skrevet af frisor, man, 21/07/2014 - 08:29 - Indberet som upassende

Det er godt nok en lækker bolig. Sådan en bolig ville koste kassen i Danmark.
Med venlig hilsen
Mette Hansen
Ejendomsmægler i København


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark