Search Rejseliv.dk Søg
 

Her er Dronningens ni yndlingsrejsemål

Regentparret i 2007 under statsbesøg i Tanzania, her i en masai-landsby. Foto: Keld Navntoft

Flere billeder


Fra danske provinsbyer til millionmetropoler og verdens store natur. Dronningen har været der, og nogle steder har gjort større indtryk end andre.

Af Judith Betak
Onsdag den 14. april 2010« Forrige | 1 | Side 2

Frankrig
Prins Henrik er fransk, og da parret så sig om efter et "sommerhus" var det i egnen, hvor hans familie bor.

Se også: Adelig for en weekend

Chaors i Midi-Pyrénées i den sydøstlige del af landet. Her faldt de i 1974 for Château de Caïx, et lille slot med historie tilbage til det 14. århundrede, hvor det var et af de befæstede steder, der kontrollerede sejladsen på Lot floden. Slottet ligger ved landsbyen Caïx, og var af de tidligere ejere, Pompignan-familien, i det 18. århundrede indrettet med kældre med henblik på vinproduktion. I dag er det en  veldrevet vingård og samlingspunkt for hele familien.
Info:
www.franceguide.com

Norge
Dronning Margrethe er en ivrig skiløber. Hun foretrækker landrendsski og fjeldenes åbne vidder, mens resten af familien er til Alper og slalomski. I årevis er skiferien holdt i Skeikampen sammen med bl.a. den norske dronning Sonja. Det har været en tradition i så mange år, at Dronning Margrethe er æresborger  i Skeikampen, og hun har også sat sit kunstneriske præg på skiområdet, hvor hun har malet altertavlen i den lille fjeldkirke.
Info:
www.visitnorway.dk

Færøerne
De stormomsuste klippeøer midt i Atlanterhavet. Vejrgudernes legeplads, hvor solen snart skinner og snart er væk bag en tung regnbyge. Færøerne med de mørke fuglefjelde og de uvejsomme græsgange i tusinde grønne nucancer. Den nordlige del af nationen, som Dronningen har besøgt adskillige gange, hvis landskab genkendes i hendes malerier."Den grønne farve er vel inspireret af Færøerne. For mig har det været fascinerende at arbejde med den grønne farve på lærredet, så den kommer til at ulme,« har hun sagt.
Info:
www.visit-faroeislands.com

Tanzania
Mens Dronningen foretrækker at arbejde kunstnerisk med de landskaber, hun er fortrolig med, de danske, færøske og grønlandske, så lægger hun ikke skjul på, at hun oplever kunstnerisk. "Jeg lægger meget mærke til farver, der hvor jeg er, og til landskaber og til bygninger," siger hun. Og der var fuld knald på farverne, da regentparret i 2007 under statsbesøg i Tanzania kom forbi en masai-landsby. En ganske anden verden - og en ganske anden kultur - og dans - end den danseglade Dronning Margrethe ellers dyrker.
Info:
www.tanzaniatouristboard.com

Vietnam
Historie har altid interesseret Dronning Margrethe. Fra den allertidligste historie i arkæologiske udgravninger til den nyere historie. Under regentparrets seneste større statsbesøg i 2009, hvor kronprinseparret var med på rejsen, var det også en historisk rejse "tilbage til rødderne" for prins Henrik. Under besøget i hovedstaden Hanoi var familien forbi hans barndomshjem - og Dronningen fik sat billeder på de beretninger, hun havde hørt om prins Henriks tidligste barndomsår i det dynamiske land.
Info:
www.vietnamtourism.com

Læs også: Little Denmark nu på dansk

« Forrige | 1 | Side 2

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark