Search Rejseliv.dk Søg
 

En forårsdag i Rom

En romersk souvenir kan sagtens være maleri af den evige stad.


I det historiske Rom kan man gå fra den ene seværdighed til den næste. Her er et forslag til en på en gang historisk og romantisk vandring en forårsdag i Rom.

Af Jan Hedegaard
Søndag den 14. marts 2010« Forrige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Side 6

Tips og ideer

Hotel
Et romersk klasse-hotel hotel er Albergo del Senato (0039 06 678 4343; www.albergodelsenato.it; dobbeltværelse ca. 1.300 kr. pr. nat i lavsæsonen, men så ligger det også med udsigt til en af Roms smukkeste pladser og man kikker direkte over på Pantheon. En billigere mulighed er det smukke art deco-hotel, Hotel Locarno, tæt på Piazza del Popolo (361 0841; www.hotellocarno.com; her koster et dobbeltværelse ca. 950 kr. pr. nat).

En drink
En lille dør-i-muren-sted er »Ma Che Siete Venuti A Fa?« (Via Benedetta 25, tæt på Piazza Trilussa), hvilket på romersk italiensk betyder »Men hvad laver du her?«. Et lille sted med lavt til loftet med et udvalg på omkring et dusin italienske, hollandske og belgiske øl. Det ligger i hjertet af det romantiske Trastevere, men er ikke så turistet som så mange andre steder i Roms hyggeligste bydel.

Frokoststeder
Når det er efterår eller vinter er der næppe hyggeligere trattoria end Taverna dei Fori Imperiali (Via Madonna dei Monti 16; 679 8643; www.latavernadeiforiimperiali.com), lidt af vejen i omegnen af colosseum. Om sommeren er terrassen foran Il Chianti (Via del Lavatore 81/82a; 678 7550; www.vineriailchianti.com), en toscansk restaurant i nærheden af Trevi-fontænen – med dejlig hjemmelavet mad i et område med alt for mange tarvelige pizza- og pasta-steder. Eller La Pollarola, Piazza della Pollarola 24-25, lige bag Campo dei Fiori.

Middag
Da Giggetto (Via del Portico d’Ottavia 21/a-22; 686 1105; www.giggetto.it), i ghettoen, ligger i Roms traditionelt jødiske kvarter, og har et spændende romersk-jødisk køkken med bl.a. carciofi alla giudia (let stegte artiskokker) og baccalà (sprøde, saltede fileter af torsk). På en stille piazza lige ved det travle Campo dei Fiori, ligger også La Quercia (Piazza della Quercia, 23; 6830 0932), der er navngivet efter egetræet, der dominerer pladsen. Prøv kaninstuvningen eller raviolien med et fyld af sorte trøfler og rød radicchio-salat.

Is
Prøv isen hos Gelateria del Teatro
(Via di San Simone, 70).

Undgå
Alle restauranter der har et skilt ude foran med et foto af spaghettien og de andre retter samt oversættelser til engelsk, tysk, hollandsk og svensk.

Souvenirs
Stykker af vacuum-pakket prosciutto (lufttørret skinke), Parmesan og bresaolo (tørret oksekød) er lette at pakke i kufferten og tage med hjem.
 
Shopping

Når det gælder smukke tasker, mapper og tegnebøger er Bottega del Sellaio, Via Banco Santo Spirito (6880 3100; www.bottegadelsellaio.com) i særklasse.

« Forrige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Side 6

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark