Search Rejseliv.dk Søg
 

Verdens flotteste havnefronte

Nice, Frankrig. Foto: Flickr.com/hauckmah

Flere billeder


Se hvilke ti byer, der virkelig har forstået at udnytte, at de ligger i første parket til vandet - København er ikke med på listen.

Af Judith Betak
Torsdag den 11. februar 2010« Forrige | 1 | 2 | Side 3

Baltimore, USA
Derfor: Byen var med i den første bølge af  »waterfront renewal«, og den lille, kompakte havn var perfekt til formålet. Resultatet er nu masser af fornøjelser og aktiviteter for både lokale og besøgende.
Desuden:  Den brede landgang i U-form hele havnen rundt giver gode muligheder for at spadsere og nyde de historiske skibe. Langs med ligger forretninger og restauranter med både inden- og udendørsservering samt kunstgallerier. For enden ligger National Aquarium, hvorfra man kan vandre videre til arbejdshavnen.
www.baltimore.org

Stockholm, Sverige
Derfor: En by af øer. Waterfront er her virkelig hjertet i byen, og er stille udviklet i takt med byen, hvilket giver mange forskellige og nye måder at bruge den på.
Desuden: Vandet omgiver byen og når man krydser broer og vandrer langs kanaler afsløres nye pittoreske bydele, artiktektur og stilarter. Byen, som breder sig over 14 øer, blev forståelig nok i 2009 den ene af EUs to »Grønne Byer«. 40 pct. af byens areal er grønne områder, og meget ligger langs vandet.
www.visit-stockholm.com

Montreal, Canada
Derfor: Den historiske bydel og stadig aktive gamle havn fører over i den omfangsrige tidligere industi-havn, som nu er et attraktivt område med bl.a. mange restauranter.
Desuden: Da byen åbnede sin nye havn i 1970erne sygnede den gamle hen som et mørkt og farligt område, Men i dag er bydelen genopstået og blevet byens nye mødested i rammerne fra den ældste bymæssige bebyggelse i Nordamerika. Her cykles, sejles og om vinteren løbes på skøjter i havnen og på kanalerne. Besøg også det 160 år gamle Bonsecours Market.
www.tourisme-montreal.org

Nice, Frankrig
Derfor: Det er en energisk og fængslende by, som er uløselig forbundet med dens berømte waterfront. Fra Colline du Château er der forrygende udsigt over havnen, Middelhavet og den gamle bydel samt promenaden langs havet med det store gamle hoteller og det berømte marked, Cours Saleya.
Derfor:  Man skal slentre på La Promenade des Anglais - som også kaldes »La Prom« - når man besøger byer. En tur langs middelhavskysten og den småstenede strand. Der er plantet palmer langs promenaden, som også er smykket med monumenter og fontæner.
www.nicetourisme.com

Se også: Verdens bedste vartegn

 

« Forrige | 1 | 2 | Side 3

1 kommentarer | 

Kommentarer


Skrevet af SaraY, tor, 17/06/2010 - 15:17 - Indberet som upassende

Har været på 3 af de steder..:-) synes også Oslo har en flot havnefront og indsejling især..

Stemmer nok for Venedig som verdens flotteste...


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark