Search Rejseliv.dk Søg
 

Meget at spare på ferieforsikringer


Inden man tegner en afbestillingsforsikring til rejsen, er det smart lige at tjekke, om ens eget forsikringsselskab ikke har et bedre og billigere tilbud.

Af Rie Jerichow, rie@berlingske.dk
Fredag den 19. marts 2004Ferie er en pebret fornøjelse. Derfor vælger langt de fleste at gardere sig med en afbestillingsforsikring - for tænk nu, hvis man blev syg - så er alle pengene ikke spildt. Men når nu ferien er så dyr, kan det virke fjollet at betale mere end højst nødvendigt. Det er ikke desto mindre, hvad rigtig mange danskere gør.

For selv om mange kunne have købt bedre og billigere ferieforsikring i deres private forsikringsselskab, vælger de i stedet at tegne en ren afbestillingsforsikring, der hvor de køber ferien.

Det drejer sig for eksempel om 70 pct. af kunderne hos Danmarks største charterselskab, MyTravel. Her betaler gæsterne uanset alder 200 kr. pr. person i ren afbestillingsforsikring for rejser i Europa. For en familie med to børn, bliver det til 800 kr. for en uges ferie.

Familien kunne i stedet have tegnet både en rejsesygeforsikring og en afbestillingsforsikring som tillæg til deres familieforsikring. Ikke alene ville de spare op til flere hunderede kroner, begge forsikringer ville også omfatte udeboende børn under 21 år. Og her ville forsikringerne ikke kun gælde en enkelt uge - de ville dække alle ferier i Europa af op til en måneds varighed i et helt år. Så hvis familien rejser mere end én gang om året, er besparelsen virkelig til at få øje på.

»Der er penge at hente, hvis man er lidt vågen og samler rejseforsikringerne som et årsprodukt i sit eget forsikringsselskab. Så er det underordnet, om familien rejser samlet, om det er en pakkerejse, eller om man selv har tilrettelagt turen. Der er helt frit spil,« siger Rikke Petersen, skadeleder i rejseforsikringsafdelingen i TopDanmark.

Har selv kunnet sætte prisen

De store prisforskelle skyldes efter hendes opfattelse, at de ældre rejseforsikringsselskaber tidligere har været ene på markedet og derfor selv kunne sætte prisen. Først for et par år siden er de almindelige forsikringselskaber begyndt at tilbyde konkurrerende forsikringer.

»Der er ingen grund til at klatte pengene væk. Dem kan man lige så godt bruge på ferien i stedet for at forære dem til bort,« siger Morten Westergaard, økonom i Forbrugerrådet, der opfordrer forbrugerne til selv at være opmærksomme:

»Det ville ellers være god skik, at rejseselskaberne spurgte til forbrugerens forsikringsforhold, men det er ikke i selskabernes interesse, så det gør de ikke,« siger han.

Ni ud af ti danske husstande har i dag en familieforsikring, og noget tyder på, at flere og flere er ved at få øjnene op for den mulige besparelse, der ligger i at tegne en tillægsforsikring, som dækker ferierejser.

»Vi kan godt mærke, at vi er i hård konkurrence med andre forsikringer, og vi overvejer, om vi skal ændre vores produkt. Det er vigtigt, at vi tilbyder vores gæster dét, de vil have,« siger Hanne Legaard, økonomidirektør i MyTravel.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark