Search Rejseliv.dk Søg
 

Med tog i Spanien på rekordtid


I denne uge åbnede strækningen mellem Madrid og Barcelona
for det spanske højhastighedstog AVE.

Af JAN HEDEGAARD
Mandag den 25. februar 2008Det spanske hutigtog AVE (Alta Velociodad Española) tog onsdag stationen i Barcelona i anvendelse. Det betyder, at det nu er muligt at rejse fra Madrid til Barcelona på to timer og 38 minutter.

En billet koster, hvad der svarer til mellem 300 kr. og 1.300 kr. afhængigt af hvilke afgange, man bestiller, og hvornår man bestiller. Billige billetter fås ved at købe på www.renfe.es senest 15 dage før afgang og hvis man samtidig er indstillet på at skifte tog under vejs. De billigste direkte billetter koster, hvad der svarer til 510 kr.

Renfe vil dagligt indsætte 34 tog på ruten Madrid-Barcelona - svarende til 13.498 pladser eller næsten fem millioner pladser om året.

Strækningen mellem Madrid og Barcelona er en af de mest efterspurgte i Spanien og går bl.a. under navnet Puente Aéreo, »luftbroen«.

I 2007 åbnede hurtigtog-strækningen mellem Madrid og Zaragoza og mellem Cordoba og Malaga. Strækningen mellem Malaga og Barcelona tager i dag 6 timer og 30 minutter, mens man nu kan komme fra Costa del Sol til Madrid på 2 timer og 30 minutter.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark