Search Rejseliv.dk Søg
 

Malaysias mange muligheder


De to populære øer Langkawi og Penang byder på hver sit ferieliv

Af LARS WESTH JACOBSEN, B.T.
Tirsdag den 20. marts 2007
På vej til Thailand? Så bank på døren til flyets cockpit og bed piloten svinge mod syd og flyve en halv time længere til Malaysia.

Overtalelsesevnen er naturligvis i top, hvis du får piloten til at lande i en anden lufthavn, men øvelsen kan også gøres allerede i planlægningen hjemmefra.

Find Thailand og bevæg fingeren mod syd. Det er de færreste danskere, der gør det, og det er en skam. For Malaysia er et stort, varmt og velfungerende land med mange muligheder for vinterblege danskere.

Udset som turistperle

Udgangspunktet for vores familieferie med to voksne og tre børn i alderen et, fire og seks år var tre ugers afslapning med daglige afstikkere til børnevenlige seværdigheder.

Og det lod sig både gøre på den søvnige bounty-ø Langkawi og den pulserende ø Penang.

Indflyvningen over ø-gruppen Langkawi, der består af 100 fortringsvis ubeboede øer, var som taget ud af en reklamefilm med lysegrønne træer, kridhvide sandstrande og turkisblåt vand.

Det er også derfor, at Langkawi i mange år har været udset til turistperlen over alle af den malaysiske regering, der sågar har gjort øen til toldfrit område. Men det store gennembrud lader vente på sig.

Det kan vi andre nyde godt af så længe, for Langkawi virker som en ø med meget god plads til sine turister og et liv, der kører i 1. gear. Øens toldfrie status er med til at trykke priserne helt i bund, uden at smilet forsvinder fra sælgerens mund.

Vi benyttede det til at leje en spritny Nissan i tre dage for 300 kr. alt incl. Der er, som andre steder i Malaysia, venstrekørsel, men efter fem minutters tilvænning på de øde landeveje var det en rutine-øvelse.

Vores bil gjorde det muligt at fragte tre børn, klapvogn og sol-udrustning meget fleksibelt rundt til øens seværdigheder og skønne natur.

Hvis livet på Langkawi leves i 1. gear, så er speederen trådt i bund på Penang - den anden ø, vi besøgte på rejsen. Her lever 900.000 mennesker på et areal, der svarer til Lolland. Og da øens midte er bjergrig, så siger det sig selv, at der bliver noget trangt rundt langs kysten.

Alle steder kravler bygningsarbejdere rundt på halvfærdige højhuse, og for at skabe plads til endnu flere byggerier, er man nu gået i gang med at inddæmme en del af kyststrækningen.

Minder fra briterne

- Det er vanvittigt. Havde jeg vidst, det ville blive sådan, da jeg flyttede hertil for 15 år siden, så var jeg aldrig kommet, sukkede en af chaufførerne, der kørte os på ture.

Man forstår hans frustration, når man har set hans daglige kamp for at finde plads på asfalten. Men 900.000 mennesker skaber også et pulserende liv, der bedst mærkes i hovedbyen Georgetown.

Det er et skønt sted, hvor forfaldne bygninger fra den engelske koloni-tid er mikset ind i en virkelighed med kinesiske og indiske indvandrer-grupper, der sætter et farverigt præg på bybilledet.

Og oven i alt skal naturligvis medregnes de skyskrabere og lejlighedskomplekser, der skyder op i byen.

Shopping-centrene får Field's til at ligne gågaden fra en søvnig jysk provinsby. Larmen er ligeså infernalsk, som tilbudene er gode, og der skal sættes god tid af for at nå alle etagerne.

Penang har dog også sine rolige åndehuller. I Georgetown ligger det gamle fæstningsværk Fort Cornwallis som et minde over den britiske storhedstid. Her kan børnene kravle på kanoner og gå på opdagelse i krudtlageret.

Og vælger I at følge vejen fra nord og ned ad den vestlige side af øen mod Balik Pulau, venter både en smuk bjergvej og mulighed for en tur ind i skoven til det lille vandfald Titi Kerawang.

westh@bt.dk

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark