Search Rejseliv.dk Søg
 

Luksus i højderne


Ægteparret Lars og Joan Svendsen har købt deres drømmehus i højdedragende nord for Nice. Her har de skabt Le Haut des Espinets - et luksuriøst hotel med moderne kunst og skandinavisk enkelhed til danske gæster, der vil spille golf, stå på ski, dyrke gastronomi, nyde strand og kunst eller bare trække vejret dybt.

Af Lise Leonhard Hjorth
Fredag den 18. oktober 2002»Vi ville gerne finde på noget med glade mennesker.«

Det var ambitionen, da Joan og Lars Svendsen flyttede til fransk idyl i højdedragene nord for Nice for at transformere det til et moderne hotel med luksuriøs charme og masser af personlighed. Forud lå salget af deres IT-livsværk: Systemer til speditører med fragt til lands, vands og i luften, som har ført dem rundt mellem Århus, England, Hong Kong, Atlanta, København og senest Schweiz, inden de i januar i år fik overdraget nøglen til deres nye liv som hotelejere og 6.500 kvadratmeter hus og have til total istandsættelse.

»Ja, egentlig var det vores ambition ikke at arbejde alt for meget - men rent faktisk har vi aldrig haft så travlt i hele vores liv. Forskellen er, at nu nyder vi den direkte respons på vores målsætning: At gøre vores gæster glade og give alle en unik ferieoplevelse,« fortæller Joan Svendsen, mens hun klapper den sorte labrador Minna, der er en værdsat del af familien og yder sit til den hjemlige hygge og afslappede atmosfære.

Le Haut des Espinets er navnet på den moderne danske drøm, der er gået i opfyldelse under de skønneste franske himmelstrøg. Huset blev bygget i provencalsk stil i 1982 af et andet ægtepar Poul og Mary, der købte jorden for to millioner franc af en gammel vindyrkende bondekone. Arkitekten Alain Berp brugte halvandet år på byggeriet, og det er tydeligt at fornemme hans interesse for detaljerne - både i konstruktion og materialer: De enorme fritlagte bjælker i stuen og de smukke stenfliser på gulvet, er hentet fra ruinerne af et gammelt nonnekloster og genanvendt i det moderne hus på en måde, hvor materialerne får lov at tale for sig selv.

Siden 1990 har huset fungeret som ferievilla for en rigmandsfamilie, der har nydt faciliteterne i højtiderne, og nu er Lars, Joan, Minna og alle gæsterne flyttet ind og har sat stemningen i vejret.

»Vi har renoveret hele huset, haven og poolen. Vi har afsyret stenfliser, nedgravet kabler, plantet 600 blomster og planter, renset og renoveret fliserne i swimmingpoolen, etableret antenner, malet alt ude og inde, installeret gasvarme og anlagt en boulebane.

Og så har vi fået designet vores køkken, så vi kan afholde gastronomikurser på professionelt niveau,« fortæller Lars og Joan, der dagligt har huset 30 håndværkere og i alt har investeret et tocifret millionbeløb i at skabe de perfekte rammer. I dag fremstår Le Haut des Espinets med interiør og faciliteter som et luksushotel, med en helt unik personlig atmosfære og afslappet hygge.

»Vi har indrettet med fokus på såvel antikt som moderne for derigennem at fastholde husets egen charme og være tro mod arkitektens ideer. For at være tro mod os selv, har vi købt de fleste møbler i Århus og fået en århusiansk skiltemaler til at tegne vores monogram, og som en pudsig tilfældighed har den franske køkkendesigner indrettet med danske bordplader i det ellers italienske køkken, fordi han synes, de har den bedste kvalitet. Så den danske ånd er i højsædet på mange måder,« siger Joan.

Den kendte danske kok og tidligere ejer af restaurant De 4 Årstider i Århus, Jonna Hald, og hendes mand, kunstmaleren Ulrik Witt, var de første til at besøge Le Haut des Espinets. Ulrik Witt medbragte et stort og bredt udvalg af sine malerier, som nu stråler af farve i hele huset, og Jonna Hald skal forestå en række gourmetkurser i husets special-designede køkken.

»Vi har premiere på vores gourmetkurser her i oktober. Kurserne er målrettet par, hvor den ene eller begge er interesserede i at hente ny inspiration i køkkenet sammen med Jonna. Kurset giver dels en masse ny inspiration i køkkenet, men også erfaring fra de lokale markeder, hvor Jonna og de madlavende skal handle råvarer hver morgen. Hvis den ene part primært vil satse på at spise maden, er stedet her jo velegnet til at slappe af, eller man kan sidde i baren og følge med på tæt hold. Det skal være en totaloplevelse med huset, omgivelserne, maden og vinen,« fortæller Lars, der selv er meget begejstret for køkkenets glæder og står for det meste af den øvrige madlavning på Le Haut des Espinets ligesom han hver morgen plukker frugter i haven til at forfriske morgenmadsoplevelsen.

»Det er fantastisk at opleve, at man hver dag kan finde nye friske frugter og krydderier i sin egen have, og jeg plukker både nektariner, appelsiner, citroner, ferskner, figner og grape til morgenmaden og oliven til drinks på terrassen,« siger Lars, og kvaliteten af hans kogekunst har allerede rygtedes blandt nytilkomne gæster, der er blevet opfordret af tidligere gæster til at spise med, når der er menuaften.

»Le Haut des Espinets har ingen restaurant, men jeg elsker at lave mad, og derfor tilbyder vi et par gange om ugen at servere en fire-retters menu, som er 100 pct. hjemmelavet. Joan går på markedet om morgenen, jeg koger fiskefond om eftermiddagen, og det er blevet et af de store tilløbsstykker her, som nogle gæster har fået så varmt anbefalet, at det er det første, de beder om, når de ankommer.«

Siger han smilende og kan glæde sig over, at rygtet om paradiset i højderne allerede er vidt omkring; at gæstebogen bugner af rosende ord; at der er gæster, der forlænger deres ophold i ren begejstring og sågar kommer igen efter få uger; og at alt er udsolgt flere måneder frem i tiden.

Så langt, så skønt - og de kan stadig ikke et ord fransk.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark