Search Rejseliv.dk Søg
 

Kroniske syge ikke dækket af rejseforsikring


Tusinder af kronisk syge tror, at de er dækket af deres rejseforsikring - men er det ikke. De risikerer økonomisk ruin, advarer Gigtforeningen.

Af Judith Betak

Fredag den 31. januar 2003»Det er et problem, der er langt større, end vi havde forestillet os. Derfor går vi nu ud og advarer alle kronisk syge og opfordrer andre patientforeninger til at gøre deres medlemmer opmærksom på problemet,« fortæller Gigtforeningens direktør, Lene Witte.

Det er rejseforsikringer, det drejer sig om, og deres effekt eller mangel på samme, når det er kronisk syge, der tegner dem. Det er en tikkende bombe, fandt foreningen ud af, da man i samarbejde med Gauda introducerede verdens første rejseforsikring for en gruppe kronisk syge gigtpatienter. Siden den nye forsikring blev kendt, er Gigtforeningen blevet bestormet af chokerede familiemedlemmer, der pludselig har opdaget, at de adskillig gange har været på rejser uden at være forsikret, selv om de havde tegnet forsikring.

De almindelige rejseforsikringer har nemlig undtagelsesregler, som omhandler kronisk syge. Forsikringen dækker ikke, hvis den akut opståede sygdom under ferien har forbindelse til en kronisk sygdom der »inden for to måneder inden afrejse enten har krævet indlæggelse, eller - og her der det mange kronisk syge kommer i problemer - ændret medicin-dosering.«

Der er mange kronisk syge patienter, der regelmæssigt får justeret deres medicin og derfor ikke er dækket. De spilder penge på værdiløse forsikringer, men hvad værre er, kan de risikere en økonomisk ruin, hvis de får brug for sygdomsbehandling under deres ferie i udlandet.

»Vi har taget nogle stikprøver på forskellige rejsebureauer, og vi må konstatere, at rejse-sælgerne så at sige aldrig advarer om, at rejseforsikringerne ikke dækker kronisk syge. Og når vi har fortalt, at den rejsende er gigtpatient, har vi kunnet købe en rejseforsikring alligevel, uden advarsel om, at den er værdiløs i forbindelse med kronisk sygdom.

Derfor har vi også skrevet til rejsebranchens organisation og bedt dem stramme deres procedure, så de ikke sælger værdiløse forsikringer og falsk tryghed,« siger Lene Witte.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark