Search Rejseliv.dk Søg
 

Hjælp - jeg er på ferie med en teenager


30 grader og skyfrit, bagende solskin og badevand. Et forrygende udgangspunkt for charterferien, hvor familien skal lade de slidte batterier op og bare slappe af langt væk fra den stressende dagligdag.
Men for familiens store børn, der for længst er vokset fra børnepoolen, men endnu er for unge til at danse hele natten til diskotekernes technorytmer, kan ferieugerne hurtigt blive en dræbende kedsommelig affære.

Af TINA HANNBERG
Tirsdag den 19. august 2003Timerne i liggestolen kan dog nemt suppleres med sjove aktiviteter for hele familien, hvis man er bare en anelse forudseende, når kufferten skal pakkes. Kryds og tværs-blade og en god roman er naturligvis en oplagt løsning for de læselystne unge, men tilhører man gruppen af 10-14 årige, der foretrækker fysiske udfoldelser fremfor litteraturen, er der også råd for det.

På den græske ø Zakynthos lod B.T. 13-årige Kristoffer være »aktivitets-offer«.

Det underholdt vi os med:
Strandtennis. Hjemme: 20 kr. Zakynthos: 15 kr.

Frisbee. Hjemme: 30 kr. Zakynthos: 21 kr.

Snorkel-sæt. Hjemme: 90 kr. Zakynthos: 75 kr.

Badebold. Hjemme: 20 kr. Zakynthos: 20 kr.

Plasticbold. Hjemme: 40 kr. Zakynthos: 60 kr.

Rejse-Backgammon. Hjemme: 10 kr. Zakynthos: 20 kr.

Spillekort. Hjemme: 10 kr., Zakynthos: 20 kr.

Fantasy-bog (Kaos-Borgen). Med hjemmefra: 69 kr.

Kryds og tværs. Med hjemmefra: 20 kr.

Hackysack. Med hjemmefra: fra 50 kr.

Oppustelig madras. Købt på Zakynthos: 30 kr.
Efter en hurtig svalende morgendukkert i swimming-poolen slapper vi alle af en times tid, indtil kedsomheden langsomt sniger sig ind på Kristoffer. Kufferten er hjemmefra fyldt op med strandtennis, frisbee, badebold, snorkel og maske samt adskillige brætspil i rejsestørrelse.

Vi kaster os over strandtennis, der ugen igennem flittigt bliver brugt i poolen, kun afløst af vand-volley med badebold eller hård plasticbold. Først på ugen investerer vi 30 kroner i en oppustelig luftmadras, da tiden på langs flydende i poolen virker mere underholdende for børnene.

Variation er kodeordet til at gøre ferien til et hit. En enkelt dagsudflugt er det eneste, vi orker, da temperaturen nærmer sig de 40 grader midt på dagen. I stedet udskifter vi liggestolen ved poolen med en liggestol på stranden. Her er der (for en mindre formue) mulighed for aktiviteter som vandski, para-gliding og windsurfing.

Men den brede sandstrand er også oplagt til gratis fornøjelser. Vi er heldige, at der er placeret et volleyball-net i det lave vand, så her boltrer vi os uden at lægge mærke til hedebølgen. Frisbee kaster vi også i vandkanten, mens bold-begavelserne jonglerer med hacky-sack (en lille blød læderbold med ris i) med sand mellem tæerne.

Snorkel-sættet kommer naturligvis også til sin ret i havet, men desværre er det småt med fisk, så interessen for snorkling varer ikke evigt.

Kristoffer er ingen læsehest, men alligevel er interessen stor for de medbragte »fantasy-bøger«, der er en kombination af historie og brætspil. Du er selv helten, og via terningkast har man indflydelse på handlingen. Det bliver derfor en hyggelig aktivitet at læse/spille bogen sammen.

Om aftenen samles hele familien om de lidt roligere klassiske spil som backgammon, ludo, yatzy og naturligvis spillekort. Når Kristoffer havde fået nok af dagens familiehygge og foretrak teenage-privatlivet, satte han høretelefonerne i ørerne og nød musikken fra sin mp3-afspiller.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark