Search Rejseliv.dk Søg
 

Forkælet i Tyrkiet


Alanya på sydkysten overraskende alsidig.

Af Maria Lundsby Krüger
Onsdag den 30. juli 2008Støvet, uorganiseret, indadvendt, fjendsk og stegende hedt.

Sådan troede jeg ærligt talt, Tyrkiet var. Et lukket land.

Jeg havde en eller anden forventning om, at man som turist ville føle sig en anelse udenfor. Jeg måtte dog erkende, at jeg tog grueligt fejl. Kun min forventning om at der ville være stegende hedt skulle vise sig at holde stik, da jeg tog på en uges ferie til Alanya med min veninde. Og varmen var slet ikke så slem endda, for ved stranden blæste konstant den dejligste, lette brise, der kølede vores kogende kroppe.

Kvalitetsshopping

Jeg må indrømme, at jeg faktisk nok ikke kan være mere positivt overrasket over et rejsemål. Det har alt. Absolut alt. I sædvanlig vestlig stil som vi kender det. Mulighed for shopping (rigtig god kvalitetsshopping), mulighed for maksimal afslapning på de to lækre strande, der ligger hele vejen langs Alanya by, mulighed for at få en velshaket (og billig) drink og mulighed for at få kulturelle oplevelser. Netop de kulturelle oplevelser tog mig med storm.

Vi begyndte vores uge i det tyrkiske med at investere i et hamam. Et tyrkisk bad. Her bliver man skrubbet, vasket, masseret og olieret til den helt store guldmedalje. Hvad man end måtte have haft af kulør forinden, forsvinder dog som dug for solen, fordi alle de døde hudceller bliver renset væk.

Styr på hænderne

Til gengæld er man bagefter mere klar end nogensinde til at få en farve, der holder længe. Vi spenderede omkring to timer i det tyrkiske bad, der selvfølgelig begyndte med en tur i boblebad. Bagefter blev vi efter tur taget under kærlig hånd af de tyrkiske muttere, der havde rigtig godt styr på, hvordan de skulle bruge hænderne. Den afsluttede ansigtsmaske og kropsmassage var prikken over i'et. Sjældent har jeg været så afslappet.

Desuden skal det bemærkes, at vi faktisk i den resterende uge tog imod solens stråler på en måde, vi ikke før har oplevet. Vi sugede den nærmest til os og blev brune på en meget udansk måde. Det var en stor fornøjelse til omkring 100 kroner.

Velsmagende drinks

Imellem de dejligt friske, velsmagende og billige drinks, de små shoppeture samt plasken i det blå, blå vand fandt vi også tid til en bådtur langs kysten ved Alanya. Min veninde måtte overtale mig, da jeg har temmelig meget vandskræk og ikke kunne se ideen i at være fanget på en båd i seks timer. Men jeg skulle bestemt ikke komme til at fortryde det. Vi blev hentet ved hotellet 09.30 i en lille minibus og herefter kørt ned til havnen, hvor der lå den ene store træbåd efter den anden med stort og madrasser. Vi slængede os øjeblikket på dækket og lod os sejle afsted. Vandet blev mere og mere tyrkis, vinden mere og mere kølende og landskabet smukkere og smukkere, som vi bevægede os ud af havnen og rundt om pynten med Alanya borgens fæstning fra 1226, der snoede sig op og ned af bjergsiden. Undervejs blev der serveret frokost bestående af kylling og pasta og senere en tallerken frugt samt vand, sodavand og øl ad libitum til sammenlagt 150 kroner. Båden kastede anker fem gange i løbet af den seks timer lange sejll
ads. Først for at se nogle smukke bjergsider helt tæt på, så for at bade, så for at få mulighed for at prøve vandski, så for at bade og se nogle fantastiske drypstenshuler ved en ubeboet strand og til sidst igen en sidste chance for afkøling inden, vi vendte tilbage til havnen. Godt møre, omend brune af den bagende sol. Har man ambitioner om at give kuløren et ekstra pift, må man ikke snyde sig selv for sådan en bådtur. Det var en berigende oplevelse, og jeg fik faktisk bevæget mig ud i det på ingen måde skræmmende, rene vand!

Imødekommende

I Alanya er alle imødekommende, venlige og meget servicemindede. Uanset hvad man beder om på en restaurant, kan man få det, og uanset hvor billigt man gerne vil have det, så er der muligheder. Man kan nemt få mexicansk, indisk, kinesisk, italiensk, dansk (!) og tyrkisk mad og selv de steder, hvor det er klassificeret som dyrt, er det meget overkommeligt. Vores dyreste måltid med forret, fire drinks og hovedret kostede omkring 230 kroner per person. I Alanya er der noget for enhver smag. Vi så både børnefamilier, kærestepar og singler. Man bør bestemt ikke snyde sig selv for den oplevelse, det er at opleve Alanya. Jeg skal helt sikkert afsted igen til næste år!

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark