Search Rejseliv.dk Søg
 

Flest kender Spies


Størst kendskab og bedst på nettet var baggrunden for at MyTravel-direktionen valgte Spies navnet frem for Tjæreborg.

Af Judith Betak
Torsdag den 11. december 2008Det er snart tyve år siden, at Spies købte Tjæreborg. Siden er begge blevet solgt videre flere gange, og i dag er de to legendariske charter-bureauer sammen med Skibby Rejser og MyTravel Tango den danske MyTravel-del af Thomas Cook Nordic Northern Europa.

Se også:
Tjæreborg forsvinder
Historisk sammenlægning af rejsebureauer
Landets største udvalg af rejser samles i Spies


Men fra den kommende sommer forsvinder Tjæreborg. Dog kun af navn for rejser, hoteller, sælgere og guider rykkes ind under Spies, som herefter bliver rejsekoncernens store charter-arrangør i Danmark.
"Nu har de to "boet sammen" siden 1989 i et lukrativt parforhold. Nu må vi konstatere, at det er så seriøst, at de kan gifte sig," sagde direktør Jan Vendelbo, da sammenlægningen af de to bureau blev præsenteret på et pressemøde torsdag eftermiddag.
Parrets fælles "efternavn" bliver Spies. Det generelle kendskab til Spies som brand er væsentlig større, og Spies er også i langt højere grad net-aktiv. Der er 75 pct. flere besøg på Spies hjemmeside i forhold til Tjæreborgs, og salget af Spies-rejser er 82 pct. højere end hos Tjæreborg. Alt sammen væsentlige faktorer for MyTravel-ledelsens beslutning om at Spies for fremtiden bliver navnet.
"Det er sund fornuft at nøjes med et navn. Som det er i dag, er det samme rejser, samme gæster, samme sælgere og i stor udstrækning også samme guider, om man rejser med Spies eller Tjæreborg. Men det er dyrt at drive to web-steder, producere to kataloger og gennemføre to reklamekampagner - alt sammen for at sælge stort set det samme," siger Jan Vendelbo.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark