Search Rejseliv.dk Søg
 

Etikette-guide til Dubai


På de store hoteller i Dubai uddeles nu etikette-guides i forbindelse med den traditionelle, animerede fredagsbrunch.

Af Jan Hedegaard
Onsdag den 12. november 2008En af Dubais mest populære hoteller, Madinat Jumeirah, er begyndt at uddele en "takt og tone" til sine gæster efter at to briter er blevet dømt for at have udfoldet sig seksuelt på stranden i nærheden af hotellet, oplyser Times Online.

Etikette-guiden, der bl.a. advarer om, at gæster risikerer at blive anholdt på grund af upassende optræden, bliver lagt ud på bordene i forbindelse med fredagsbrunchen i weekenden.

Gæsterne bør være diskrete, når de udtrykker følelser offentligt, lyder det bl.a. fra hotellet, når "mere end et kys på kinden" kan medføre, at politiet bliver indblandet. De to briter, Michelle Palmer og Vince Acors, der i sidste måned blev dømt for at have haft udenomsægteskabeligt samkvem og for at have krænket den offentlige orden, blev arresteret netop efter brunch på et hotel tæt på lufthavnen i Dubai.

De blev idømt tre måneders fængsel og en bøde på, hvad der svarer til 2.500 kr. for beruselse og i forlængelse heraf udvisning fra Dubai.

"Respektfuld adfærd"
Mere end 230 briter blev arresteret i De Forenede Arabiske Emirater sidste år. Etikette-guiden informerer om at køre bil i emiraterne, acceptabel påklædning, beruselse og "respektfuld adfærd". Brunch-begivenheden i Dubai begynder hver fredag sidst på formiddagen, når weekenden begynder i det muslimske land, og er en højt profileret begivenhed, der bl.a. annonceres stort i Dubai's Time Out og som bl.a. også tiltrækker mange tilflyttere fra Vesten. Brunchen begynder sidst på formiddagen og strækker sig til sidst på eftermiddagen, hvor spisende gæster har ubegrænset adgang til mad og drikke for et fast (højt)  beløb.

På Madinat Jumeirah er beløbet, hvad der svarer til ca. 1.000 kr., men så er der bl.a. også inkluderet champagne, cocktails og vine ad libitum i tidsrummet mellem 12:30 og 16:30.

Drik ikke alkohol
Om beruselse advarer hotellet guide: At drikke alkohol er ikke en del af muslimsk kultur og alkohol serveres ikke åbenlyst. Beruset optræden uden for hotellets område straffes hårdt."Mere end en million britiske statsborgere besøgte Dubai sidste år, herunder bor en stor del fast i emiraterne. Madinah Jumeirah-hotellet er et af Dubais største og mest populære strandhoteller, ikke langt fra det berømte, syv-stjernede hotel Burj Al-Arab.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark