Search Rejseliv.dk Søg
 

Det sker...


...i september

Af Judith Betak, betak@berlingske.dk
Lørdag den 2. september 20061. september
HAMBURG

Før Beatles blev synonym med Liverpool huserede de fire unge musikere fra den nordengelske industriby i Hamburg, og det er den tid den store udstilling »The Hamburg Sound - Beatles, Beat & Grosse Freiheit« på Hamburgmuseum handler om. Beatles karriere startede i Star-Club på Grosse Freiheit i byens St. Pauli distrikt, og i forbindelse med udstillingen om både Beatles og de glade 60'ere er udgivet en CD med de mest berømte numre fra dengang. Udstillingen kan ses til 5. november.

Info: www.hamburgmuseum.de


1. september
BERLIN

Og frem til den 17ende er der musikfest i Berlin med byens verdenskendte »philharmonikere« og andre internationale top-klasse orkestre, som præsenterer både klassisk og ny musik for symfoniorkestre.

Info: www.berlinerfestspiele.de


4. september
HUA HIN

I næsten en uge er der elefanter overalt i Hua Hin i Thailand. Da afvikles den årlige King's Cup Elephant Polo Tournament, som den lusuriøse Anantara Resort for sjette år er vært for. De indiske konger og maharajaer dyrkede i sin tid med stor entusiasme elefantpolo, og spillet blev »genopdaget« i 1982 af englænderen Jim Edwards og skotten James Man-Clark i Nepal. De fastlagde nye regler, og i 2001 blev etableret en egentlig syd-østasiatisk turnering med kampe i de forskellige lande, og siden er interessen vokset, så der nu er hold fra mere end ti nationer. Foruden kampene, hvor der er tre elefanter med hver en mahout og en spiller på ryggen på hvert hold, er der også andre aktiviteter som elefantparade gennem byen, elefantmaling og lokale munke velsigner naturligvis deltagerne inden turneringens start. Overskuddet fra arrangementet går til elefant bevaringsprojekter i Thailand.

Info: www.anantara.com og www.thaielepolo.com


8. september
LONDON

Byens største seafood festival finder sted ved London Bridge. »The Oyster and Seafood Gair« i Hays Galleria markerer starten på østerssæsonen ved også at vise fisk og skaldyr fra hele verden. Der er gratis adgang og mulighed for at smage på friske østers, krabber, muslinger, hummer, sushi osv.

Info: www.haysgalleria.co.uk


14. september
NEW YORK

East River i bliver denne torsdag et mylder og mas, når tusindvis af små gule gummiænder »slippes løs« ved Broklyn Bridge for at »svømme« ned til South Street Seaport i det årlige andeløb: »2006 Million Dollar Duck Race«. For fem dollars kan man adoptere en and og med den deltage i løbet og måske vinde en million dollars. Overskuddet af den årlige begivenhed går til handicapsport via Special Olympics New York.

Info: 2006duckrace.kintera.org


22. september
PRAG

Den fredag holdes sæsonens sidste koncert, og byen vil rocke, når Pearl Jam går på scenen. Tidligere har Guns n'Roses, Red Hot Chili Peppers, Clapton og Madonna været i byen.

Info: www.visitprague.cz

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark