Search Rejseliv.dk Søg
 

Danskerne har styr på rejseforsikringerne


Ændringerne i den offentlige rejsesygeforsikring, som trådte i kraft ved årsskiftet, skabte usikkerhed. Men nu er danskerne klar over, at de selv må sørge for at forsikre sig. Men Europa er ikke det samme hos forsikringsselskaberne.

Af JUDITH BETAK
Mandag den 26. maj 2008Forvirringen omkring ændringerne i den offentlige rejsesygeforsikring har tilsyneladende lagt sig.

Danskerne har fundet ud af, at forsikringen fra 1. januar blev skåret ned til kun at omfatte EU-landene samt Norge, Schweiz, Færøerne, Grønland, Island plus diverse småstater og -områder: Andorra, Azorerne, Cypern, Gibraltar, Isle of Man, de Kanariske øer, Kanaløerne, Liechtenstein, Madeira, Malta, Monaco, San Marino og Vatikanstaten.

Og de har også fundet ud af, at den offentlige forsikringens dækning samtidig blev begrænset, så hjemtransport i forbindelse med sygdom eller ulykker under ferien nu er for egen regning, hvis man ikke selv har tegnet en rejseforsikring.

- Ved årsskiftet ringede rigtig mange kunder med spørgsmål omkring ændringerne af den offentlige rejsesygeforsikring. Nu ringer kunderne i højere grad for at sikre sig, at de har den rigtige dækning, hvis rejsen går til lande, der ikke længere er omfattet af den offentlige forsikring, fortæller Lisbeth Troels-Smith, der er produktudviklingschef i Topdanmark.

Forsikringsselskaberne var klar til at tage over, hvor det offentlige slap. Der er både tilbud om forsikringer af den enkelte rejse, om hjemtransport-forsikring og om årsrejseforsikringer for henholdsvis Europa og Verden. Men vær opmærksom på, at der er forskel på, hvordan forsikringsselskaberne definerer Europa i den forbindelse.

Hos Tryg omfatter en Europa-årsforsikring f.eks. alene de lande, den offentlige rejseforsikring dækker. Går ferierejsen til Tyrkiet, er man kun dækket, hvis man har selskabets årsforsikring for hele verden.

Hos IHI Rejseforsikring og Topdanmark dækker årsrejseforsikringerne det Europa, man lærte om i skolen. Alle lande til Ural, og altså også f.eks. Kroatien og Tyrkiet.

Men hos Europæiske Rejseforsikring er Europa fortsat de lande, der før ændringerne var dækket af den offetlige rejsesygesikring - Altså både alle landene vest for Ural og alle landene rundt om Middelhavet. Dermed er de store rejselande som Egypten, Tunesien og Marokko også med i Europæiske Europa årsforsikring.

Gouda rejseforsikring har kun en version af årsrejseforsikringen, og den dækker hele verden.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark