Search Rejseliv.dk Søg
 

Her er Danmarks billigste ferier


Selv om udlandsrejserne er udsolgt, eller budgettet er lidt stramt, så er der stadig masser af gode feriemuligheder herhjemme i Danmark.

Af JØRGEN LIND og INGELISE SKRYDSTRUP
Tirsdag den 8. juli 2008Prøv eksempelvis et design-hostel midt i København, bo (næsten) gratis på en af de mange primitive lejrpladser eller byt hus med en anden familie.
Det behøver ikke at være dyrt at holde ferie i Danmark. Der er fri entré, ikke kun til naturen, strandene og byernes pladser, men også til masser af kulturoplevelser. I mange tilfælde er der gratisdage på museer, filmforevisning under åben himmel og fri adgang til musikevents. Og i Københavns centrum er der gratis turistcykler.
Men det er først og fremmest hotelovernatningerne, der tynger feriebudgettet. Det er så heldigvis også her, der kan spares rigtigt mange penge, hvis man ser sig lidt for.
VisitDenmark, der er Danmarks nationale turismeorganisation, pukler dels for at få endnu flere udlændinge til at holde ferie i Danmark, dels for at få os danskere til at holde ferien herhjemme - i hvert fald en del af den.
Derfor har organisationen samlet en række gode, pengebesparende ideer til billige ferie-typer. Og som B.T. Rejsers gennemgang af markedet viser, er der masser af konkrete tilbud.

Primitiv ferie i naturen

Camping er i sig selv en prisbillig måde at holde ferie på, men det kan blive endnu billigere.
Hvis man er til natur og nætter under åben himmel, byder Danmark på næsten 800 primitive teltpladser. De ligger på gårde, i skove, på højskoler og andre sjove steder. På en tredjedel af dem er der mulighed for at sove i et såkaldt shelter, så man ikke behøver at have teltet med. De fleste steder er der bålplads og adgang til toilet og vand i nærheden.
En overnatning koster max 20 kr. pr. person - og nogle steder er det gratis. Pladserne er for folk til fods, på cykel, til hest eller til vands. Der er ikke adgang for gæster med motordrevne transportmidler, altså bil eller motorcykel. I bogen »Overnatning i det fri« er der beskrivelser af de mange lejrpladser. Bogen kan købes i boghandlen og på turistkontorer.
http://www.skovognatur.dk/
http://www.teltpladser.dk/
http://www.visitdenmark.com/ - søg efter naturlejrpladser

Sommerhuse du har råd tilDet er dejligt, men ofte dyrt, at holde sommerhusferie i Danmark.
Men den dårlige sommer, vi oplevede sidste år, har fået mange til at rejse udenlands i stedet, og derfor er der rigtig mange ledige sommerhuse. Så mange, at priserne er faldet så meget, at de fleste af os kan være med.
Vi har tjekket på www.sologstrand.dk og har fundet en række gode tilbud. Men tjek også gerne andre steder.
http://www.sologstrand.dk/
http://www.novasol.dk/
http://www.dansommer.dk/

Priseksempler:

Nørre Vorupør
Sommerhus i to etager på rolig naturgrund. 8 sengepladser, husdyr tilladt, sauna, brændeovn, mikroovn, parabol, opvaskemaskine mv.
Aktiviteter: Nordsømuseet i Hirsthals er Europas største akvarium med Oceanarium og Sælarium,  Fårup Sommerland & Aquapark, Tivoli Karolinelund i Aalborg,  Aalborg Zoo og masser af naturoplevelser
Pris: 3.667 kr./uge fra den 5/7-12/7

Havneby, Rømø
Ferielejlighed på feriecenter Rømø Strand i Havneby. Bygget 1988 og moderniseret 2002. 4 sengepladser, mikroovn, opvaskemaskine, fryser, tv samt DVD-afspiller.
Aktiviteter: Huset ligger 200 m fra vandet, tæt på tennisbaner og fælles legeplads, nær golfbane og havn. Gæster har gratis adgang til badeland/svømmehal.
Pris: 3.716 kr./uge i fra den 5/7-12/7

Munkebo, Fyn
Feriehus i sten beliggende 50 m fra vandet med gode fiske- og bademuligheder. Huset har 4 sovepladser, egen bådebro, parabol og 1000 m. til indkøb. Åben og overdækket terasse med havemøbler.
Aktiviteter: Odense Zoo, Egeskov Slot, Odense by, Den fynske landsby m.m
Pris: 2.846 kr./uge fra den 5/7-12/7

Reersø, Nordsjælland
Sommehus, der er nymoderniseret i 2008 og ligger på lukket naturgrund 200 m fra børnevenlig badestrand. Huset har 8 sovepladser, tre soverum, spa, vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine, parabol mv.
Aktiviteter: Vandsport, Sommerland Sjælland, Bonbonland, samt hovedstadens forlystelser.
Pris: 5.249 kr./uge fra den 5/7- 12/7

Ore Strand, Falster
Sommerhuset ligger på ugenert naturgrund 250 m fra vandet. Huset har 6 sovepladser og to soverum. Der er TV, brændeovn, video og stereoanlæg, vaskemaskine og gynge/sandkasse til de mindste sommerhusgæster..
Aktiviteter: Lalandia, Knuthenborg Safaripark, Middelaldercenteret, Aalholm Automobilmuseum.
Pris: 4.001 kr./uge fra den 5/7-12/7

Hygge med familienHostels og vandrerhjem er en billig og familievenlig overnatningsform og findes over hele Danmark, ofte i idylliske omgivelser og ofte i spændende bygninger.
Danhostel Copenhagen City ligger således både ved vandet og lige i hjertet af København med en fantastisk udsigt over byen. Adressen er noget så centralt som H.C. Andersens Boulevard, få minutters gang fra Rådhuspladsen og Tivoli. Det er Europas største design-hostel, indrettet af Gubi, der bl.a. har leveret møbler til Museum of Modern Art i New York. Der er 15 røgfri etager og udsigt over havnen og byens tage. Billigste model er at sove i fællesværelse til 120 kr. pr. person. Du kan også få et familieværelse, og samtlige værelser har bad og toilet.
Når man overnatter på et vandrerhjem, er det en god idé at købe et vandrerhjemskort. Det koster 70 kr. pr. person, men børn ifølge med voksne behøver ikke kort. Man kan godt overnatte på vandrerhjem uden kort, men så koster det 35 kr. ekstra pr. voksen pr. nat, så kortet er hurtigt tjent ind.
http://www.danhostel.dk/

Priseksempler:

Blokhus-Hune Vandrerhjem,
Adresse: Kirkevej 26, 9492 Pandrup
Aktiviteter: Mange - bl.a beachvolley. Ligger 1,5 km fra Vesterhavet, 1 km fra Fårup Sommerland og 600 m fra cykelruten
Pris: Familieværelse med. eget bad: 600 kr./nat

Fredericia Vandrerhjem
Adresse: Vestre Ringvej 98, 7000 Fredericia
Aktiviteter: Nabo til subtropisk badeland, bowling og keglebaner, motionscenter og skydebaner. Mindre end en time til LEGOland / Givskud Zoo. Mindre end en time til Odense City med bl.a. H.C.Andersens Hus
Pris: Familieværelse med. eget bad: 550 kr./nat

Svendborg Vandrerhjem  
Adresse: Vestergade 45, 5700 Svendborg
Aktiviteter: Mange forskellige på stedet, tv på alle værelser, byliv, 2 km til badestrand og cykelture på Fyn.
4 km til golf, 1 km til svømmehal
Pris: Familieværelse med eget bad: 520 kr./nat

Nykøbing Sj. Vandrerhjem
Adresse: Egebjergvej 162, 4500 Nykøbing-Rørvig
Aktiviteter: 50 m til fiskeri, 4 km til golf, 3 km til indkøb, 4 km til badestrand
Pris: Familieværelse uden bad: 410 kr./nat

Skælskør Vandrerhjem
Adresse: Slagelsevej 48, 4230 Skælskør
Aktiviteter: Ligger midt i skoven, tæt på bymidten, badestrand 2 km, svømmehal 15 km, golf 15 km
Pris: Familieværelse med eget bad: 500 kr./nat

Danhostel Copenhagen City
Adresse: H.C. Andersens Boulevard 50, 1553 Kbh.
Aktiviteter: Ligger midt i hovedstaden få minutters gang fra Tivoli, Rådhuspladsen, DGI-byen med vandland, bowling mv.
Pris: Familieværelse med eget bad: 720 kr./nat

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark