Search Rejseliv.dk Søg
 

5 spisesteder i Venedig


Fem fede steder at spise - i ly for den værste turiststrøm.

Lørdag den 9. december 2006AL GATTO NERO

Adresse: Via Giudecca 88, Burano.

Særpræg: En af de eneste originale restauranter tilbage på den lille ø Burano, hvor lokale fiskere og berømtheder fra ind- og udland spiser side om side.

Prisniveau: Tre retter med vin koster mellem 300 og 400 kroner.

Bedste tip: Gå ikke glip af husets risotto

Mere info: www.gattonero.com

1 Ikke alle sorte katte bringer uheld! Heldet smilede i hvert fald til fire venner fra Burano, som mødtes i skyttegravene under første verdenskrig. Hvis de overlevede, ville de mødes på deres stamsted, Al Gatto Nero, som på dansk betyder »ved den sorte kat«.

De kom alle helskindet hjem og besluttede at overtage deres gamle stamsted og åbne en restaurant, som siden er blevet til en af Venedigs bedste. Burano ligger ca. en times sejlads fra Venedig, og er med sine farvestrålende huse og stille gader perfekt til en pause, når Venedigs turistkaos flosser nerverne.

Manden bag den sorte kat hedder i dag Ruggero Bovo, og han har krydret øens traditionelle køkken med sin egen fantasi. Prøv for eksempel husets risotto, som er kogt på den lokale fisk Gò eller den hjemmelavede pasta med blæk fra de lokale sprutter eller jomfruhummer. Til forret kan anbefales en anden af husets specialiteter »Sarde Saor« - sardiner marineret i løg og eddike eller »Baccala Mantecatto«, klipfisk most med håndkraft sammen med olivenolie og hvidløg.

Lokalet er en af de få typisk tilbageværende og man kan stadig se fiskerne, som kommer forbi for et glas hvidvin eller en portion af den tykke majsgrød Polenta.

Ruggero Bovo var dog ved at begå en alvorlig fejltagelse, da han overtog restauranten. Han ændrede navnet på grund af overtro, men måtte hurtigt ændre det tilbage, da presset fra stamkunder og øens beboere blev for stort.

PASTICCERIA BAR RIZZARDINI

Adresse: S.Polo, Campiello dei Meloni 1415

Særpræg: Et konditori som også er en mini café.

Prisniveau: Middel.

Bedste tip: Gør som italienerne og begynd dagen her med en kop cappuccino og en kage.

2 Har De nogensinde fået længerevarende øjenkontakt med en stor grøn kage, med hele eller knuste mandler i stedet for øjne?

I så fald er kagebiksen Bar Rizzardini det helt rigtige sted at gå amok i Venedigs søde specialiteter.

Baren ligger på en travl turistgade fem minutters gang fra Rialtobroen nær San Polo-pladsen og er velbesøgt af både turister og lokale. Billig er den derfor ikke, men kagerne og kaffen er til gengæld af høj kvalitet.

De søde sager bliver bagt i bageriet bag den lille bar, som hverken har borde eller stole. Prøv for eksempel de fine småkager, Baicoli eller de bastante majskager Zaletti med chokoladestykker i eller de pastelgrønne pistaciekager. Op til karnevalet bliver kagedisken udvidet betydeligt, blandt andet med fritelle, friturestegte kager rullet i sukker.

Som byens andre bagere er Rizzardini ofte proppet, hvilket ikke udelukkende skyldes de gode kager, men at man kan skylle dem ned med en lille stærk. Som f.eks. den populære aperitif Spritz' al bitter som er en blanding af den bitre Campari, hvidvin og danskvand. Venezianerne krydrer gerne deres kaffe med et skud Grappa.

ALL'ARCO

Adresse: S.Polo 436, Calle De l'Ochialer

Særpræg: Et hyggeligt lokalt sted, hvor lokale mødes, og der er derfor ofte proppet både indendørs- og udendørs.

Priser: Fra få euro og opefter afhængig af vinen

Bedste tip: Et glas af italienernes svar på den lokale mousserende vin Prosecco og de små tiarmede blæksprutter i tomatsovs.

3 I Venedig er det helt i orden at have en lille skid på allerede fra formiddagen, forklarer gæsterne på den lille restaurant All'Arco.

Et glas og en snack er i Venedig en måde at slappe af på og hygge sig med venner eller møde nye mennesker. Det foregår stående i små lokaler, hvor man nipper af de små retter ved baren, mens man får sig »en skygge«. De travle venezianere gik tidligere ned på baren på Markuspladsen under tårnet for bogstaveligt at få lidt skygge sammen med et svalende glas hvidvin. Det har de ikke råd til længere, for priserne på den eksklusive plads er skudt i vejret, men navnet har hængt ved.

All'Arco er det helt rigtige sted for en skygge - både når solen bager, og når sneen falder. Stamkunderne står tæt i det lille lokale, som ligger bag Venedigs smukke fiskemarked. På disken står små madder med klipfisk, salami, sardiner eller blodpølse. Der er også små blæksprutter i tomatsovs og nogle gange mulighed for at få en gang pasta med alt godt fra havet.

Er man mere sulten end som så kan man også købe friske sandwich med f.eks. friskskåret skinke eller pølse.

DA MARISSA AI TRE ARCHI

Adresse: Cannaregio 652

Særpræg: Et simpelt spisested for lokale.

Priser: En hovedret koster ca. 40 kroner til frokost. Et komplet aftenmåltid med tre retter, vand og vin koster ca. 100 kroner.

Bedste tip: Kom i god tid, så De kan få en plads helt ude ved kanalen.

Restauranten: Som en lille præmie til dem, der traver bare lidt længere end alle de andre turister.

4 Restauranten ligger bag togstationen Santa Lucia, langs kanalen som markerer skillelinien til den jødiske bydel. Der er flere cafeer og restauranter, men få turister når man kommer helt ud mod havet, hvor Marissas restaurant ligger.

Der er ingen dug på bordene og ingen tjenere i kjole og hvidt. Menukortet eksisterer heller ikke, da Marissa hver morgen beslutter, hvad gæsterne skal spise. Til frokost er der to eller tre forskellige pastaretter og forskellige muligheder for fisk eller kød bagefter, hvis man er mere sulten. Om aftenen bestemmer den første, der ringer til Marissa og bestiller menuen for resten af gæsterne - for her spiser alle det samme.

Maden er hverken gourmet eller prangende, men velsmagende med et husmodertvist.

Retterne bliver servet med et smil af det ældre ægtepar, deres datter og svigersøn og kan man en smule italiensk, bliver det nemt en sjov aften. Det er både muligt at sidde ude, men også inde i de rustikke lokaler med billeder af det gamle Venedig på væggene.


GAM GAM

Adresse: Calle del Ghetto Vecchio, Cannaregio 1122

Særpræg: Venedigs eneste jødiske restaurant.

Priser: Et måltid med to fyldige retter med drikkevarer koster mellem 150 og 225 kroner.

Bedste tip: Prøv forretten, som består af små skåle med friske israelske specialiteter. Restauranten er desuden et hit for vegetarer.

Info: www.jewishvenice.org/food/gamgam/

5 Gam Gam er et godt alternativ, når spaghettien slår knuder i halsen og pizza'en begynder at hænge ud af ørerne. Venedigs eneste jødiske restaurant er også en af Italiens få muligheder for at få kosher mad.

Gam Gam ligger ved indgangen til det jødiske kvarter, som blev foreviget, da Shakespeare skrev om den griske jødiske forretningsmand i »Købmand fra Venedig«.

Restauranten byder på et væld af specialiteter fra mellemøsten og alt er lavet efter Toraens forskrifter. Kosher-køkkenet, som det jødiske køkken hedder, er en hel videnskab i sig selv. Jøderne må f.eks. ikke spise gris eller kanin, og forarbejdede fødevarer skal tilberedes under opsyn af en rabbiner.

Det kan anbefales at prøve de blandede forretter; et væld af små skåle med friske specialiteter. Blandt andet humus, stegte auberginer, peberfrugter og falafel eller krydret cous cous med frisk fisk.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark