Search Rejseliv.dk Søg
 

5 fede togture

En rejse med toget The Royal Scotsman gennem Skotlands dramatiske landskaber betragtes som en af verdens store rejseoplevelser. Foto: The Royal Scotsman


Der er intet som at stige på et klassisk tog, læne sig tilbage og nyde udsigten, mens toget futter gennem landskaberne. Her er tips til fem togrejser i yderste luksus.

Af Leif Poulsen
Mandag den 22. september 20081. Det Blå Tog

Det Blå Tog har en aura af  luksus omkring sig. Konger og præsidenter har rejst med det berømte tog i Sydafrika, der i princippet er et femstjernet hotel på hjul. Togets faste rute er mellem Cape Town og Pretoria og går gennem de smukkeste landskaber i Sydafrika. Suiterne ombord er udstyret med marmorfliser og guldbelagte vandhaner på badeværelset. Togturen mellem Cape Town og Pretoria er på 1.600 kilometer - man starter klokken 8.50 og ankommer klokken 12 dagen efter. Undervejs er der et stop i Kimberley ved de gamle diamantminer.

Pris: Ca. 6.000 kr. pr. person i delt kupé, Cape Town-Pretoria, alt er inkluderet i prisen.
Info: www.bluetrain.co.za

2. Orient Expressen

Den oprindelige Orient Expressen kører mellem London og Istanbul. Ruterne skifter og toget kommer bl.a. til Paris, Budapest, Prag, Wien, Rom og Istanbul. På en af turene går man f.eks. ombord i Budapest og tager den smukke tur gennem de østrigske alper inden rejsen fortsætter mod Paris og den engelske kanal inden den sidste bid til London. Man overnatter undervejs.

Pris: ca. 14.000 kr. fra Budapest til London pr. person i delt kupe.
Info: www.orient-express.com

3. The Royal Scotsman

En rejse med toget The Royal Scotsman gennem Skotlands dramatiske landskaber betragtes som en af verdens store rejseoplevelser. Toget kører forbi bjerge, kløfter og spejlblanke søer. Den klassiske firedages tur er et af mest populære tilbud, der byder på storslåede naturoplevelser, mulighed for at fiske undervejs, lerdueskydning, besøg på privat slot o.s.v.

Pris: ca. 32.000 kr. for den klassiske firedages-tur pr. person, alt er inkluderet i prisen.
Info: www.royalscotsman.com

4. Eastern & Oriental Express

Eastern & Oriental Express tager dig gennem fantastiske landskaber i Thailand, Singapore, Malaysia og Laos. Toget giver en enestående mulighed for helt tilbagelænet at opleve Sydøstasiens regnskove, rismarker og farverige kultur. Toget har udsigtsplatform bagest, så man kan nyde dele af rejsen i det fri.

Pris: ca. 15.000 kr. for Chiang Mai - Bangkok - Singapore alt inklusive.
Info: www.orient-express.com

5. Rocky Mountaineer Winter Train

Prøv en togtur i sneen midt i vinterens hjerte. Rocky Mountaineer Winter Train Tours tager dig med gennem et fantastisk snedækket canadisk landskab så langt øje rækker. Vinterturene omkring jul er meget familievenlige med børneunderholdning, julemand, fest og farver.

Pris: Fra ca. 5.000 kr. for seks nætter fra Vancouver til Banff.
Info: www.rockymountaintrain.com

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark