Search Rejseliv.dk Søg
 

5 fede i toppen af New Zealand


Aucklænderne er stolte af det, deres 328 meter høje Skytower - og der er da også en fantastisk udsigt fra tårnets roterende restaurant. Men der er meget mere at komme efter i Auckland, New Zealands største by, som er et naturligt stop på rejsen for de mange danskere, som hvert år tager den lange tur for at opleve New Zealand. Når danskerne blæses bagover af New Zealand, er det især på grund af de vilde oplevelser og den ekstreme natur, som landet byder på - og du kan faktisk få en lille smag af begge dele i Auckland.

Af Søren Hebsgaard
Fredag den 12. januar 2007OPLEV BYEN PÅ TO HJUL
Adventure Cycles
15 dollars for cykel og hjelm for en hel dag
1 Laurie Ave, Parnell
adventurecycles@woosh.co.nz
www.adventure-auckland.co.nz

Du kan få en god eftermiddag til at gå med en cykeltur, for eksempel ud til Mission Bay, som ligger små 10 km øst for Auckland centrum. Hjelmen følger med i cykellejen og skal blive på hovedet, siger loven - men også fordi al trafik i New Zealand foregår i venstre side. Også på cykelstien, finder du hurtigt ud af!

De første par kilometer langs med vandet finder du en temmelig blandet udsigt til Aucklands industrihavn, men sååbner kysten sig med hvide sejl på bugtens glitrende bølger. Mission Bay og området omkring er Aucklands svar på Strandvejen. Her summer af liv, især om sommeren hvor både indfødte og turister strømmer til stranden. Der er utallige cafeer og restauranter (og en cykeludlejer, som gnækkende lejer cykler ud for 10 dollars i timen). Når du er forbi Mission Bay venter endnu en lækker stigning for lægmusklerne, og igen er præmien en fantastisk udsigt over bugten fra flere udsigtspunkter rundt om pynten.

Når du lejer cyklen, så spørg efter alternative cykelruter, for eksempel til et par af byens grønne vulkaner, Mount Eden og One Tree Hill.

THE SHAKESPEARE BREWERY
The Shakespeare Brewery and Tavern
Åben alle dage
61 Albert Street, hjørnet af Victoria og Albert
Telefon: +64 (0) 9 373 5396

Start aftenen ellers slut dagen af med middag og god øl på et af Aucklands ældste øl-huse, The Shakespeare Brewery & Tavern. Øllet bliver brygget på matriklen og er aldeles glimrende! Påølkortet finder du ales, lagers og stouts til absolut rimelige priser, maden er hæderlig (menukortet er til at overskue), stemningen hyggelig og uformel, og hvis du har lyst (og personalet ikke har alt for travlt) kan du få en rundvisning i bryggeriet, som breder sig over tre etager lige bag baren. I modsætning til mange andre mikrobryggere tilsætter Shakespeare Brewery kulsyre til øllet, hvilket efter skribentens ydmyge mening er et plus. Livet er for kort til søvnig øl.

KØL AF I KAJAKKEN
Fergs Kayaks
Havkajak og redningsvest per person: 1 time: 15 dollar, 2 timer: 20 dollar, 3 timer: 25 dollar
Tamaki Drive 12 (vejen langs med kysten)
ak@fergskayaks.co.nz
www.fergskayaks.co.nz

Hvis asfalten bliver lige lovlig lun under skosålerne, så er det bare ud og køle af på vandet. Et par kilometers gåtur fra havnen og ud mod Mission Bay finder du Fergs Kayaks, hvor du kan leje havkajakker, og der er både énmands- og tomands-kajakker, hvis nu familien skulle have et medlem, som gerne vil transporteres. Medmindre den er helt gal med balancen, vil du ikke have nogen problemer med at padle i havkajak, da de er ret bredbundede.

Du kan tage af sted med eller uden guide. Hvis du vil padle på egen hånd, går turen langs kysten til Mission Bay og måske endda videre rundt om pynten, hvis armene er til det. To timer burde være nok for de fleste. Tre hvis der også skal være tid til at slæbe kajakkerne op på stranden og få en kop kaffe og lidt mad midtvejs.

Med guiden i hånden kan du tage på længere adventure-ture. For eksempel en seks timer lang tur over til Rangitoto-vulkanen, som selvfølgelig skal bestiges. Dette kan også gøres om natten, hvor der fra toppen af vulkanen er en fantastisk udsigt til Aucklands blinkende natte-skyline.

Husk at medbringe korte bukser eller badebukser. Af sikkerhedshensyn, vil de ikke lade dig padle i jeans. Og husk for guds skyld solcreme!

VULKANEN I BUGTEN
Rangitoto Island
Tag med Fuller's Ferrys
www.fullers.co.nz
20 dollar t/r (75 kr.) per person. Afgang kl. 9.15 og 12.15, og retur fra Rangitoto kl. 12.30 og 15.30.

Den næsten vilde natur venter en halv times sejlads fra Queen Streets larmende trafik. Rangitoto-vulkanen, der ligger som en fladtrykt kegle ude i bugten, kom til verden for omtrent 600 år siden og ligger inde med alt, hvad der skal bruges til en god vandretur. Den rå lavaklippeø har et fantastisk planteliv, og biologerne mener, at planterne er blevet temmelig forvirrede af omstændighederne: Planter, som normalt kun findes i alpine områder, vokser her ved vandkanten, og planter som ellers kun findes i trætoppene kryber her langs med jorden. Vandreruterne er afvekslende, tag for eksempel den næsten to timer lange tur til McKenziez Bay, hvor der er en lækker lille badestrand med kulsort sand.

Fra toppen af vulkanen er der udsigt over Aucklands skyline og over hobbit-bakkerne på den tilstødende Motutapu Island, og så er der selvfølgelig mulighed for et godt kig ned i det tilvoksede krater.

POWERSHOPPING EXTREME
Bedste gade: High Street
Bedste bydel: New Market
Alternativt: Ponsonby Road

Desværre finder du ikke rigtige shoppinggågader i Auckland, men det skal vel ikke forhindre én i at gå ud og svinge kreditkortet. Queen Street er »hovedgaden«, men det betyder ikke, at den nødvendigvis gemmer på den bedste shopping. For det gør den ikke! Men hvis du lige hopper ind på gaden som løber ved siden af, nemlig High Street, finder du masser af spændende tøjbutikker med lidt mere kant, lækre små cafeer og sushi til otte dollar (30 kroner) for otte kæmpe ruller.

Står den på højeffektiv shopping, kan du også få en time eller to til at gå i bydelen New Market, hvor tøj-, skobutikker ligger skulder ved skulder. I bydelen Ponsonby, som ligger små ti minutter med bus fra Skytower, finder du Ponsonby Road med de lidt mere alternative butikker, flashy frisører og masser af dimsede designershops med møbler, porcelæn og lamper - og så der jo The Fairy Shop, en pussenusset, lyserød butik, hvor familiens lille prinsesse kan få det helt rigtige udstyr.

0 kommentarer | 


Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

Følg Rejseliv.dk her:

 

 


 
 

Her er vores bedste guides:

 

 

n/a

Rejseliv. dk er flyttet

Rejseliv har hidtil boet online på rejseliv.dk, men er nu flyttet ind hos Berlingske på adressen b.dk/rejseliv. Læs mere

Sydeuropa lokker i efterårsferien

Norwegian har en markant stigning i antallet af passagerer på de sydeuropæiske ruter efterårsferien i forhold til sidste år. Læs mere

Så østrigsk som det kan blive

Zell am See er en østrigsk by i den klassiske stil med smukke gamle palæer og alpehuse med pyntede altaner – og så et tvist af det nyeste design. Læs mere


Tilmeld dig nyhedsbrevet

n/a

Find overnatning i Danmark